Kina erklærer at det vil svare med samme mynt hvis USA øker tollen på kinesiske varer til 25 prosent, skriver Washington Times. Handelskrigen henger over markedene som et Damoklessverd.

Trump ‘happy’ to keep tariffs on Chinese goods; Beijing threatens retaliation 

Forhandlingene om en handelsavtale gikk etter sgiende godt, inntil forrige uke, da kineserne gjorde helomvending og gikk tilbake på tiltak det var oppnådd enighet om. Ikke minst gjaldt dette hva som skulle skje når det ble oppdaget brudd på avtaler fra kinesisk side. Kina ville ikke binde seg, viste det seg. Det var ikke godt nok for Trump.

Reuters, citing U.S. government and private-sector sources, reported on Wednesday that China late last week had backtracked on almost all aspects of a draft trade agreement, threatening to blow up the negotiations.

Trump, who has embraced largely protectionist policies as part of his “America First” agenda, warned China on Wednesday that it was mistaken if it hoped to delay a trade deal until a Democrat controlled the White House.

Hvis kineserne tror de kan vente ut dagens administrasjon og oppnå en bedre avtale med en Demokratisk president tar de feil, skriver Trump.

“The reason for the China pullback & attempted renegotiation of the Trade Deal is the sincere HOPE that they will be able to ‘negotiate’ with Joe Biden or one of the very weak Democrats,” Trump, a Republican, tweeted on Wednesday.

“Guess what, that’s not going to happen! China has just informed us that they (Vice-Premier) are now coming to the U.S. to make a deal. We’ll see, but I am very happy with over $100 Billion a year in Tariffs filling U.S. coffers,” he added.

Partene hadde forhandlet seg frem til et 150 siders dokument over flere måneder. Plutselig forlot kineserne det man var blitt enige om. Da var det Trump sa han ville fase inn 25 prosent toll på kinesiske varer fra fredag.

But sources familiar with the talks said China’s latest demands for changes to a 150-page document that had been drafted over several months would make it hard to avoid the U.S. tariff hike on Friday. That increase would affect Chinese imports from computer modems and routers to vacuum cleaners, furniture, lighting and building materials.

Kina tar visst Trumps trusler alvorlig. Visestatsminister Liu He kommer til Washington torsdag og fredag. Pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders sa de hadde fått indikasjoner på at kineserne ønsket en avtale.

 

Washington Times

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.