Carl I. Hagen foreslo på FrPs landsmøte å ta frem et gammelt FrP-forslag: å innføre variable drivstoffavgifter slik at når oljeprisen går opp, så bør avgiftene gå ned slik at vi får en fast bensinpris på 13 kroner.

Avgiftsbortfallet ville ifølge Hagen ikke koste ikke staten noe på grunn av at staten da ville få inntekter på annen måte. Det hadde vært en kjempefordel for næringslivet, da vet de hva transportkostnadene er tolv måneder frem i tid.

Han gikk også inn for at deler av de over 700 milliarder kroner som er tilført oljefondet i første kvartal av 2019, brukes til å innfri gjelden i bompengeselskapene som i dag nedbetales med bompenger.

Som Carl I. Hagen sa: La Nordsjøens skatter betale folkets skatter.

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂