Flere enn 7400 politi gjør seg klare til 1. mai demonstrasjoner i Paris. Allerede i morgentimene begynte politiet å anholde personer som de mente ville lage bråk i hovedstaden. Mellom 1000 og 2000 antifa-demonstranter er allerede arrestert. Politiets talsmann, Michel Lavaud, sa at disse ble arrestert for å være i besittelse av ulovlige gjenstander, ekte våpen eller ved bestemmelsessted.

«notamment pour détention d’objets illicites, port d’armes réelles ou par destination»

Et utvalg av de ulovlige gjenstandene som ble konfiskert

Antifa danner en svart blokk når de samler seg:

På sosiale medier sirkulerer oppfordringer om å gjøre hovedstaden til «sentrum for opprøret». Innenriksminister Christophe Castaner sier at butikker, barer, restauranter har fått ordre om å stenge i påvente av 1. mai-demonstrasjonen som starter kl. 14.30 og skal gå fra Montparnasse og ende opp på Place d’Italie. Flere metro- og togstasjoner er stengt for dagen for å hindre demonstranter i å ta seg over til sentrumsgatene.

Selve demonstrasjonen skal avholdes et godt stykke unna hovedgaten Champs-Élysées og de andre kjente turistattraksjonene.

Folk har samlet seg i Montparnasse:

Place d’Italie – Google maps. Her skal demonstrasjonen avsluttes.

Det er ikke bare gule vester som bekymrer myndighetene. Det forventes denne gangen et stort oppmøte av antifa – voldelige radikale ekstremister – også kalt black blocs. Det forventes også en hel del «ultra-gule» som ikke har vært velkomne i de ukentlige demonstrasjonene.

Place de la Concorde er stengt.

 

Le Parisien   francetvinfo

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂