Hvit person med Trump-cap er en uimotståelig kombinasjon fra fake news-media som trenger å få bekreftet egne oppfatninger. Da trenger man ikke sjekke saken, for sannsynligheten er stor for at man er ufyselig og rasist. Dette gjelder nå også barn.

 

«Video av unge Trump-tilhengere som omringer urfolksaktivist vekker sterke reaksjoner i USA» lyder overskriften hos Aftenposten.

«En video som viser amerikanske skoleungdommer med Donald Trump-capser som omringer og spotter urfolk i Washington D.C. har gått viralt i helgen», skriver VG.

«Veteran hetset av skoleelever i USA», skriver NRK.

TV 2 kom med lignende oppslag på 18:30-nyhetene søndag kveld.

En unison hovedstrømspresse (MSM) hevder at elevene – hvorav noen altså hadde Trump-caps på seg – «omringer» en urfolksaktivist som slår på tromme, og at elevene deretter trakasserer og håner denne uramerikaneren (som det heter nå for tiden).

Problemet er bare at denne påstanden er feil. Og problemet vokser for hvert minutt når det strømmer på med bevis for at vinklingen VG og de andre hovedstrømsmediene har valgt, og som de pt. lar stå uendret eller udementert på nettet, viser seg å være ren løgn. (Aftenposten har etter to døgn og NRK etter 17 timer kommet med en noe mer balansert versjon.)

Flere aktører har samlet inn over to timer med videoklipp, som viser hva som faktisk skjedde. Quillette har en grundig gjennomgang av saken, og skriver blant annet:

Footage has since emerged that provides a fuller picture of the incident, and it now appears that this narrative is almost entirely untrue. It seems that it was Phillips [den trommespillende uramerikaneren] who approached the boys, beating his drum while they were minding their own business, chanting their high school cheer, and awaiting instructions from their chaperone. In every video of the incident that I have watched, the boys’ behaviour is arguably rowdy and insensitive, but I have yet to see any evidence that supports the far more egregious charge of racism. That is, unless we are prepared to accept that any confrontation between a Native American and a white youth is ipso facto racist, no matter who instigated it or why. Even then, the specific accusations made about the boys’ behavior seem to be false.

Videoklippene bekrefter altså et stikk motsatt hendelsesforløp enn det «narrativet» som åpenbart passer best med MSMs behov for å få bekreftet egen oppfatninger. Se bl.a. her fra 1:12.

George Gooding skriver følgende i Nettavisen:

Nok en gang viser det seg at pressen er fullstendig uinteressert i hva som er sant og ikke. Elevene hadde Trump-capser, det er det eneste de trengte å vite. Resten lot de noen politiske aktivister skrive for dem.

Det er visst dette som er pressen i 2019. Løgnpropaganda om noen mindreårige skoleelever på klassetur som har «feil» caps.

At MSM daglig bringer oss «fake news» er ikke nytt. Men hvor mange i media reflekterer over konsekvensene dette allerede har fått for unggutten med MAGA-cap’en som henges ut som ondskapen selv? Quillette oppsummerer:

On social media, an outpouring of righteous hatred was emptied over these young men, and Twitter was awash with calls for them to be assaulted or “doxxed” in the name of historical atonement and multicultural tolerance.

This disgraceful affair is further evidence of America’s spiralling polarization and of group hatreds being used to justify sanctimonious mobbing and violence. Activists and Twitter blowhards, some of them with thousands of followers, have run roughshod over the facts with a false narrative of grotesque privilege colliding with noble oppression that confirmed their ideological preferences. Their idle (and possibly cynical) demonization of schoolchildren was then amplified by click-hungry media sites trafficking in furious indignation and recklessly stoking sectarian anger.

I kampen mot Trump dytter klikk-hungrig MSM nådeløst barn foran seg. Å rette opp feil har ikke topp prioritet, selv når det tar en journalist få minutter å finne korrekt informasjon. Målet helliger middelet, også når det betyr at man ofrer en unggutt på løgnens alter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.