Amerikanerne sier de bruker etterretning som en del av desinformasjonskrigen mot Russland. De sier de vil «mess with Putin’s brain». Men når offentligheten er skueplass får det virkninger for oppfatningen av hva som er hva. Pentagon sa i februar at russerne planla en false flag operasjon for å gi påskudd til krig. Det innrømmer de nå var tatt ut av lufta.

Men dermed spiller amerikanerne hasard med publikums tillit, ikke bare til myndighetene, men også mediene som spiller det samme spillet.

NRK Nyhetsmorgen hadde fredag et intervju med en lærer fra Forsvarets Høgskole om hvor effektiv bruken av etterretning har vært for å vinne kampen om narrativet. NRK sa ingenting om at NBC har innrømmet at Pentagon brukte informasjon som ikke var bekreftet.

Amerikanerne har lært at man skal være skeptisk til hva myndighetene sier. Nordmenn har blitt oppdratt til å slutte å stille spørsmål. Det som kommer ovenfra er sant og godt.

En av de som deltok i skremselspropagandaen var Jens Stoltenberg. Han sa flere ganger at russerne planla angrep med kjemiske våpen og advarte mot det. Han sa også at russerne planla en false flag operasjon som påskudd til starte krigen.

Ut fra den nye informasjonen tyder det på at Stoltenberg deltok i en desinformasjonskampanje.

Mediene gjorde mye ut av historien: Russerne ville anstalte et angrep hvor det så ut som om ukrainerne angrep, slik et russerne fikk et legitimt påskudd for krig. Nazistene gjorde det samme før de angrep Polen 1. september 1939. De kledte opp konsentrasjonsleirfanger i polske uniformer og drepte dem.

Når NATO-sjefen går god for en slik påstand har det konsekvenser.

NBCs Ken Dilanian:

“It doesn’t have to be solid intelligence when we talk about it. It’s more important to get out ahead of them – Putin specifically – before they do something. It’s preventative,” a US intel official told NBC News.

Det betyr at de på innsiden mener de kan spinne en historie som de vil, helt uten tanke på at utnytter tilliten til borgerne. Hvis borgerne oppdager at de blir lurt kommer de ikke til å stole på det de blir fortalt neste gang.

Det var State Department som fikk tildelt rollen med å presentere false flag  operasjonen. Men talsmann Ned Price gjorde en så dårlig figur at AP-reporter Matt Lee ikke kjøpte den.

Recall, Associated Press reporter Matt Lee called out State Department spokesman Ned Price over claims Russia was planning a false flag operation in order to invade neighboring Ukraine.

“We have information indicating that Russia has also already prepositioned a group of operatives to conduct a false flag operation in eastern Ukraine – so that, is an action that Russia has already taken,” State Department spox Ned Price said to AP’s Matt Lee.

Matt Lee wasn’t buying it and accused the State Department of fabricating evidence.

“You have shown no evidence to confirm that…I mean this is like crisis actors? Really? This is like Alex Jones territory you’re getting into,” Matt Lee said.

Tatt i betraktning Stoltenbergs rolle er det merkelig at man ikke ser nærmere på hvilket system han inngår i. Nordmenn tror det de ser er hva de får. Men slik er ikke hybridkrigen.

 

Three US Intel Officials Tell NBC News That the “Intelligence” Biden Released on Russia/Ukraine Was Made Up

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.