I Frankrike har utviklingen kommet lenger enn i Norge, hvor politikken gjødsles med oljepenger. De gule vestene er et opprør fra vanlige mennesker som har fått nok. Derfor er de langt farligere enn et høyreorientert parti. Macron har lansert Den store nasjonale debatten, og reiser rundt for å møte folk. De han møter er de gule vestene, som må holdes unna av gendarmerie. I Norge øker misnøyen med EØS i LO, men de får høre av utenriksministeren at de har falt som offer for myter, dvs. de tror på fantasier. Hvis du setter spørsmål ved utviklingen lider du av vrangforestillinger. Bildet er fra Grand Bourgtheroulde 15. januar. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Venstresidens bruk av begrepet «forskjells-Norge» har alltid skurret kraftig. Arbeiderpartiet og SV, og nå også MDG, har vært de ivrigste pådriverne for innvandring.

Frisch-senteret slår fast det vi har visst lenge: Det svært vanskelig for ufaglærte å finne jobber. Det står hundrevis i kø. At dette har sammenheng med innvandring har vært innlysende lenge. Men norske politikere har kunnet slå om seg med «forskjells-Norge» uten å bli stilt til veggs. Forklaringen er enkel: Aftenposten, NRK, og TV2 står for samme politikk. De har også et teologisk forhold til innvandring. Det er per definisjon godt.

Det de glemmer å spørre er: Hvem tjener på det og hvem taper?

Man kan si de har snudd på ordtaket: «Skit i verden, leve Toten», til det motsatte: «Skit i Norge, leve verden». I det minste hvis Toten betyr de lavere samfunnsklasser. Halvdelen har tjent på samfunnsutviklingen, en tredel har det ikke. Gruppen er voksende.

I tillegg kommer at de samme partiene har ivret for åpne grenser og «internasjonalt samarbeid», dvs EU og FN. Gjennom konvensjoner er vi bundet opp til å sette andres rettigheter foran nordmenns. Norske politikere og medier ønsker ikke den debatt om konsekvensene av denne politikken, slik reaksjonen på Per-Willy Amundsens utspill, viste.

Hvilke partier har skapt forskjells-Norge? Det er foruten Ap, SV og MDG også KrF, V, Høyre. FrP har blitt med på ferden. Det samme har Senterpartiet, som av natur burde vært det konservative partiet i Norge, men som synes det er greit med åpne grenser for folk, bare landbruksprodukter holdes utenfor. Rødt er i en litt spesiell posisjon. De ønsker å fordele godene på en måte som vil innebære en statliggjøring av produksjonsmidlene.

Det vil ikke de andre.  De ønsker å beholde en markedsøkonomi. Men det ordet har en helt annen betydning i dag enn for bare noen få tiår siden. Det er en økonomi dominert av store selskaper som får tilrettelagt rammevilkårene ut fra sine behov. Byråkratiet spiller på lag med de store.

Albert Einstein sa at en idiot er en som gjentar det samme eksperimentet om og om igjen og likevel tror at utfallet kan bli annerledes.

Hvis politikerne hadde satt mennesker foran penger, kan det hende at Charlie Dan Lind ikke hadde blitt knust av en tilhenger. Usikre utenlandske vogntog har vært i ulykke etter ulykke, men ingenting skjer.

Det samme gjelder arbeidsmarkedet. Man har hele tiden visst hva resultatet ville bli. Eneste forskjell på Erna og Jonas er at Jonas er mer hyklersk. Han bruker moralisme som våpen. Vanlige mennesker forstår at resultatet uvegerlig må bli en avvikling av velferdsstaten slik vi kjenner den.

Det skal sies at det er østeuropeiske arbeidere som i størst grad har fortrengt norsk og presset lønningene. Det gjelder hele Vest-Europa. Men nå begynner ikke-vestlige innvandrere å bli så mange at de også fortrenger norske i serviceyrker.

EU og Norge følger parallelt to prinsipper: En fri fly av varer, penger, tjenester og folk. Samtidig skal Europa redde verden og har hatt åpne grenser. Katastrofen i 2015 var en villet katastrofe. EU har aldri brydd seg med å sikre de ytre grensene, slik Schengen foreskriver. Kombinasjonen: Fri flyt og ikke-vestlige, ødelegger Europa og Norge for vanlige mennesker.

 

Støtt Document

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.