Bernie Sanders og Elizabeth Warren vant nattens debatt i Detroit, men de vant på maksimale krav som Middle-America rygger tilbake for. Middle America tror ikke på julenissen. -Skal dere heve skattene, spurte Jake Tapper. -Vi svarer ikke på Republikanske talking points, svarte Warren. Med andre ord: Ja. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Å høre på debatten på Demokratenes side er fascinerende pga en høy galskapfaktor.

Demokratene vet hvem de skal slå, likevel går de til venstre.

Under tirsdagens debatt i Detroit var det de to mest radikale, Elizabeth Warren og Bernie Sanders, som trakk det lengste strået, selv om de andre forsøkte å holde igjen.

Hvorfor vant de? Fordi Warren kom godt forberedt og fordi de to ikke angriper hverandre.

Men en dypere forlaring er at de som stemmer på Demokratene i primærvalg ikke er representantive for den jevne Demokratiske velger. De tilhører den radikaliserte fløyen som aldri får nok av identitetspolitikk og bruk av rasismekortet.

Trump har utløst en galskap på Demokratisk side. I stedet for å sanse seg, og kjølig analysere hva det var som gjorde at Trump vant og hvordan de skal kunne slå ham med en økonomi som går så det suser, velger de følelser og moralisme.

Det er som å spørre amerikanerne om de setter behovet for prektighet høyere enn økonomisk fremgang og velstand.

Parallell til Vest-Europa

Den amerikanske valgkampen har mye å si norske velgere. Hvis de fikk riktig informasjon ville paralleller gå opp for dem.

Demokratene ligger under for politisk galskap: De vil både ha fri innvandring, åpne grenser, og gratis helsebehandling og universitetsutdannelse til alle.

Alle normale mennesker forstår at det vil sette USA på veien til å bli et nytt Venezuela.

Men politikken i Norge er ikke stort bedre.

Samtlige norske partier, FrP inkludert, går inn for import av titusener av mennesker som ikke er økonomisk bærekraftige, dvs de tar mer ut enn de legger inn, og dette pågår samtidig som velferdsstaten skal opprettholdes.

Det er et umulig prosjekt. Ingen har klart å løse sirkelenes kvadratur; dvs gjøre to gjensidig utelukkende ting.

Hvis man ser de store linjene er det bare gradsforsjell på venstresiden og høyresiden. FrP har også jattet med for å kunne sitte i maktens korridorer.

Nekter å snu

Alle kan se at gratisprinsippet og åpne grenser er en kurs mot konkurs, men likevel fortsetter de politikken.

Godhet er blitt en verdi som trumfer alle andre. En nasjon som Sverige er villig til å begå selvmord for å kunne dø som god.

Det er en grunn til at norske medier forskjønner Demokratens kandidater og utelater negativ informasjon. Demokratene er så ekstreme at de stiller selv vesteuropeiske kolleger i skyggen.

Det er «svenske tilstander» i USA.

De fem største byene er alle Demokratiske og vanstyrte: Antallet husløse vokser, gatene flyter av sprøyter og ekskrementer. Folk  som kan, flykter fra dem.

Disse byene har erklært seg som sanctuary cities, dvs de gir opphold til illegale immigranter, som er anslått til 22 millioner av en Yale-studie. Lokale myndigheter utleverer ingen informasjon til føderale myndigheter og går så langt at de varsler de illegale hvis grensepolitiet ICE leter etter dem.

Disse byene, som New York City, har allerede innført gratisk helsetilbud for illegale, til tross for at alle vet at det har de ikke råd til. Hvem skal betale?

Baltimore

Det er på den bakgrunn at rasisme-anklagen ikke biter på Trump når han kritiserer vanstyret i Baltimore.

Demokratene har i alle år lovet de svarte velferd og de svarte har stemt på dem. Men resultatet er  stigende fattigdom, kriminalitet, skyhøye dødsrater pga overdoser, analfabetisme, arbeidsledighet og drapsrater som er høyere enn Guatemalas.

Obamas åtte år var et tipping point. Når ikke en gang landets første svarte president klarte å gjøre noe, var tålmodigheten slutt. Flere svarte var villig til å låne øre til en politiker som spurte: -Hva har dere å tape (på å stemme på meg)?

Trump har skapt den laveste arbeidsledigheten blant svarte noensinne. Hvis Demokratene tror at svarte vil kaste ut en president som har gitt dem jobber, til fordel for en Demokrat som avgir fagre løfter om mer av den samme mislykkede politikken, sier de indirekte at svarte er dumme.

Klientsamfunn

Også på dette punkt er det paralleller mellom USA og Vest-Europa. Vest-Europa har importert millioner av mennesker som de har gjort til klienter. De får penger for ikke å gjøre noe. Det er det samme som å gjøre dem kravstore, late og permanent misfornøyde. Underbevisst oppfatter klientene at de er avhengige og annenrangs. De bærer på en misnøye. Men de har ikke en politisk kultur som gjør at de kan ta skrittet over i uavhengighet. I stedet krever de mer, og det er her de verste på venstresiden kommer inn og tilbyr «mer»: Mer «tilbud», flere «pakker», mer kvotering og flere moskeer.

Det er myndighetene selv som står for parallellsamfunnene og det at de kan overta majoritetssamfunnet.

Dette er så åpenbart for alle som vil se at myndighetene har innført særskilte lover for at befolkningen skal holde seg på matta.

USAs styrke

I USA står kapitalismen sterkere og en frihetlig ånd. Trump har gått til kamp mot de store transnasjonale selskapene som har gjort Kina rikt på bekostning av amerikanske arbeidere. Dette er hans største bedrift. Vanlige folk forstår det. De ser at han gjorde det Obama påsto var umulig: Bringene jobbene hjem.

Det står verre til i Vest-Europa. Nanny-stat, statlig velferd fra vugge til grav, ødelegger menneskene. Staten er allerede i gang med å øke avgifter og skatter på den arbeidende del av befolkningen for å finansiere den voksende delen som ikke arbeider. Når disse forskjellene sammenfaller med religiøse og kulturelle grenser, blir resultatet polarisering og mistro.

Myndighetene kan skrike om hatprat og radikalisering så mye de vil. Folk ser hvor forskjellene går og hvem som betaler.

Det er derfor norske medier systematisk fortegner det som skjer i USA.

Det kunne være at også norske velgere forsto et og annet.

Heller ikke de er dumme.

 

 

 

 

Motgift:

Forhåndsbestill Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!