Illustrasjonsfoto: Pixabay.

Høy innvandring og påfølgende etterspørsel etter boliger har ført til en eksplosiv økning i leieprisene i flere av de store byene i Tyskland. Paradoksalt nok er det pensjonistene som blir skadelidende av denne utviklingen, og velger å flytte utenlands, skriver det tyske nyhetsmagasinet Focus.

I Norge har pensjonistene primært vært motivert av klima når de har valgt et nytt sted å bo, mens lavere levekostnader tilsynelatende har hatt en underordnet rolle i valg av sekundær bopæl.

Pensjonistene i Tyskland virker nå å ha funnet en annen form for motivasjon i valg av migrasjonsdestinasjon, og årsakene kan være mange.

Overraskende er det nå at Polen har blitt det mest populære landet tyske pensjonister velger å slå seg ned i, etterfulgt av Tsjekkia og Ungarn. De tre landene øverst har visse fellestrekk, som lave levekostnader, restriktiv innvandringspolitikk og et høyrepopulistisk styresett. I tillegg til dette er de tre landene så godt som ikke belastet av voldsrelatert klankultur fra Midtøsten og Nord-Afrika.

Er denne trenden Europas nye flukt fra et stadig større press fra globalistisk tankegang, og noe som vil bre seg til andre europeiske land på sikt?

De eldre har erfaring fra lange og yrkesaktive liv, og muligens er behovet for trygghet i alderdommen viktigere enn vi antar. Når de eldre handler slik, bør også den yngre garde ta dette til etterretning.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.