Foto: Stillbilde fra youtube – fiskeboller i karrysaus

Redaksjonen i Document mottok idag en korrigerende email fra Linn Foyn Therkelsen, kommunikasjonsrådgiver i Andøy kommune i Vesterålen. Emailen hadde tittelen: Vesentlige opplysninger i sak om Andøy

Hei!

Dere har publisert en artikkel om at Andøy kommune har servert fiskeboller til brukere på julaften.

Måten saken er fremstilt på gir et feilaktig bilde av saken og av omfanget. Se vedlagt tekst. (informasjonsbrevet, red.merk)

Vi mener følgende er vesentlige opplysninger i saken, og ber om at det inkluderes i artikkelen:

-Det var fire personer som ble servert fiskeboller på julaften, mens i underkant av hundre fikk tilbud om julemat.

-Det stemmer altså ikke at «det hverken ble pinnekjøtt, ribbe eller torsk på de eldre i Andøy kommune i Vesterålen»

-Det stemmer ikke at fiskebollene var «rester» fra dagen før.

De fire personene som fikk fiskeboller på julaften var brukere som bodde hjemme, skriver Andøy kommune. Sånn apropos i disse pk-tider: Er det ikke litt diskriminerende å bruke ordet «brukere» om de som mottar offentlig hjelp? De fire viste seg å ikke være typiske fiskebollebrukere, ihvertfall. Enda de bor i Vesterålen!

Fiskebollene var laget dagen før og vakuumpakket, så det var ikke restemat, forklarer Andøy kommune. Så det kunne vært verre, altså, for de som ikke fikk plass på sykehjemmene i Andøy. Kanskje det er en del av strategien for Andøy kommune for å få ned kostnadene alle «brukerne» medfører? Datteren til en av fiskebollemottakerne skrev:

Det er ikke det minste rart at folket her jeg bor snakker om at de ikke ønsker å bli gammel i denne kommunen. Det er allerede de som har bosatt seg på Sortland, og flere blir det. Kanskje gjør jeg det selv med tiden, for Andøy Kommune er ingen plass å bli gammel i.

«Andøy kommune – no country for old men»

Document.no 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.