Under nyttårsfeiringen i Wien ble en 21 år gammel sveitsisk kvinne gjentatte ganger utsatt for uønsket beføling av en pågående asylsøker som ikke ville ta nei for et nei. Resolutt slo hun til ham med det resultat at han brakk nesen.

Ifølge lokale medier så var den 20 år gamle afghanske asylsøkeren en del av en gjeng med migranter som skal ha befølt kvinner på gaten under nyttårsfeiringen i Østerrikes hovedstad.

Det lokale politiet meldte at asylsøkeren befølte og trakasserte flere andre kvinner samme kveld. Ifølge østerrisk lov er politiet nødt til å lage sak når hendelsen er av en slik karakter at påtalemyndigheten må følge opp.

Den sveitsiske kvinnen ble anmeldt for vold av asylsøkeren.

Etter at saken ble offentlig kjent gikk en sveitsisk forretningsmann ut og sa at han gladelig ville betale boten hennes. Christoph Blocher er tidligere sveitsisk stortingsrepresentant og medlem av det konservative Sveitsisk folkeparti (SVP).

Han spør: Hvordan skal en kvinne ellers kunne forsvare seg?

Daily Mail   Standard

Støtt Document!

Vipps oss på 13629

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.