«Hvorfor kjemper de med nebb og klør mot å bli degradert av rasismen – mens de velger å ikke kjempe mot å bli degradert av seksualiserende kvinnesyn?»

Debattanten Mahira Karim er intelligent og kunnskapsrik. Hun ordlegger seg ryddig og logisk utifra sin verden og sitt begrepsapparat.

Det som vekker en ved hennes hijab-forsvar, er at det går opp for en at det går an å vokse opp i Norge idag – og ikke synes at det er grotesk eller unaturlig å bli betraktet som et seksualobjekt.

Istedetfor å bli opprørt over slik degradering, og gjøre opprør mot den, finner unge kvinner seg i den og velger å bare ta sine forholdsregler mot den. Like ubesværet som en tar på regntøy mot det uunngåelige uværet.
Og sier: Regntøyet er fint – det beskytter meg mot uværet – ( som vi jo ikke kan gjøre noe med likevel.)

Som om det var nytteløst å kjempe for sin egen verdighet og rett til å bli sett på som et menneske.

Noe så godt som alle muslimske jenter gjør om de mener seg utsatt for degradering i form av rasisme.

Hvordan har norske jenter som har gått på norsk skole i Norge, undervist av norske damer, klart å lære seg at degradering – ja, det får en bare ta et tøystykke på hodet imot og håpe at det holder opp?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.