Christian Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

– Norske medier gjør i disse dager det de kan med å fremstille nordmenn flest som rasister. Og dersom det ikke kan dokumenteres, presenteres historier om «skjult rasisme», sier Christian Tybring-Gjedde til rights.no.

Tybring-Gjedde peker på hatet og volden som rammer nordmenn – og hvor hatet kommer fra:

– Det er nettopp islam og ideologiens skrevne ord som rettferdiggjør hatet og volden som utvises utelukkende overfor hvite norske jenter og gutter.

Aftenposten, som lørdag lot rasismestoffet dekke hele forsiden og tre sider inni avisen, gjorde stortingsrepresentanten rasende. Han mener Aftenposten blander ideologien islam med rase, og dermed gjør all legitim kritikk av islam til rasisme.

Men Tybring-Gjedde reagerer på den store oppmerksomheten nesten samtlige medier vier påstått norsk rasisme.

– Norske medier gjør i disse dager det de kan med å fremstille nordmenn flest som rasister. Og dersom det ikke kan dokumenteres, presenteres historier om «skjult rasisme», sier han til HRS.

Tybring-Gjedde godtar ikke uten videre alle rasismepåstandene «som vi i disse dager får kastet mot oss». Han mener det er på tide å se på rasismen som går motsatt vei.

– Den utøves ikke ved det skrevne ord. Den utøves ved verbalt ved svært nedlatende eller seksuelt relatert språk eller ved utøvelse av vold. Og de som utøver volden er nesten utelukkende unge gutter vokst opp i hjem hvor islam er et viktig element.

Islam rettferdiggjør hat og vold, sier Tybring-Gjedde:

 – Det er nettopp islam og ideologiens skrevne ord som rettferdiggjør hatet og volden som utvises utelukkende overfor hvite norske jenter og gutter. Språkbruken, mobbingen og volden er selve definisjonen på rasisme.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.