Edouard Philippe møter pressen etter et møte med en representant for de gule vestene ved statsministerens kontor i Paris den 30. november 2018. Foto: Charles Platiau / Reuters / Scanpix.

Frankrikes statsminister Edouard Philippe vil torsdag kunngjøre en utsettelse av den planlagte økningen i drivstoffavgiften som utløste de gule vestenes demonstrasjoner i protest mot lavere levestandard, opplyser regjeringskilder til Le Monde.

Utsettelsen, som ifølge den franske avisen vil bli på flere måneder, kommer etter krisemøter i regjeringen og møter mellom statsministeren og partilederne i parlamentet.

Representanter for opposisjonen har sagt at det haster med å vise en beroligende gest for å dempe gemyttene, og alle partier unntatt miljøpartiene tar nå til orde for å utsette avgiftsøkningen.

De neste EU-valgene vil finne sted i mai 2019. Marine Le Pens parti Rassemblement National (RN) gikk i november forbi Emmanuel Macrons parti «La République En Marche!» (LREM) på meningsmålingene. For presidenten vil det således være maktpåliggende å unngå upopulære tiltak i de neste månedene.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂