Sakset/Fra hofta

Det er derfor NRK alltid setter opp et en og en halv times program om Hitler rett ettter Debatten har vært, eller hvis det har vært en eller annen form for meningsutveksling hvor en representant for Frp har kommet til orde.

Da sender NRK et veldig langt program om Hitler like etterpå.

Slik at vi ikke skal komme på gale tanker.

Å bo i Norge er litt som å gå på kostskole.

Hver kveld går en til sengs etter å ha sett et langt program om Hitler og om hvor slem han var. En får aldri helt med seg hva Hitler drev med, og hvorfor han var så slem, eller at han var slik en karismatisk folkeforfører der han stod og skrek i de stygge ridebuksene sine, som en slags krysning av Ringeren av Notredame og Charlie Chaplin i svart/hvitt på flekkete knitrende celluloid mens de rustne gamle veteranbilene kjørte forbi, at dette vakte slik begeistring, er umulig å forstå, for oss som lever i dag – og som ikke jobber i NRK – hvor en tydeligvis er like fascinert den dag idag og ser et karismatisk potensiale som er umulig for andre å oppfatte, livredde for at folk som lever idag skal gi seg ende over i begeistring over mosegrodde bunkere i Argentinas jungel, hodeskaller med jordslag og rustne sveivegramofoner og karikaturer av jøder med lang nese på gulnet papir. Men en skjønner at han var veldig slem, og at dersom en stemmer på Fremskrittspartiet, kan en bli som ham.

Eller at læreren vil bli sint på en.

Like sint i ansiktet som de i Dagservyen.