Sakset/Fra hofta

Skjermdump, NRK Dagsrevyen.

– Han er muslim, og vi er kristne. Det hater han, sier den terrorsiktede russerens forsvarer Ola Lunde til NRK.

Han mener at det å være kristen er en synd, og at alle kristne bør dø, sier Lunde til Dagbladet.

20-åringen fra den russiske republikken Basjkortostan er ikke tilknyttet noe internasjonalt terrrornettverk, hevder advokaten overfor NRK Dagsrevyen lørdag.

– Det er ingenting som tyder på det i saken så langt – overhodet ikke. Dette er en stakkarslig fyr som kommer fra veldig fattigslige kår. Vanskelig …barndom, hatt et vanskelig liv, og har levd helt på sultegrensen. Og så har det på et tidspunkt tippet, og så er vi der vi er i dag.

Lunde sier at kvinnen som ble knivstukket var et tilfeldig offer. Noe som ikke stemmer helt med hans egne uttalelser om at klienten hans hater kristne.

Det er ikke sannsynlig at 20-åringen hadde hadde gått til angrep på muslimer i Oslo torsdag. Han valgte dem han har lagt for hat: Kristne.

– Hvorfor Norge? spør Dagsrevyens reporter Mohammed Alayoubi.

– Det tror jeg er tilfeldig. Jeg tror han hadde tenkt seg Skandinavia, kanskje, fordi det er et land som er kjent for å være… det er et velfungerende land der folk har god økonomi. Det går godt, og det liker han ikke. Han er muslim, og vi er kristne. Det hater han.

20-åringen har sagt at han har «hatt et ønske om å drepe europeere», sier Lunde til Dagbladet.

 – Han er muslim og sint på europeere fordi vi har det så godt. Dette går på religion; han mener at det å være kristen er en synd og at alle kristne bør dø, sier Lunde.

– Han har snakket om bilkjøring inn i store folkemengder, og at det var aktuelt. Han har tenkt på at dette kunne være en måte å utføre terror på, sier han også.

Advokaten, som tidligere har sagt at hans «umiddelbare mage­følelse» er at klienten er syk, beskriver overfor Dagbladet klienten som psykisk syk, og sier han tror ting i barndommen er en bakenforliggende årsak.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.