Syriske flykninger i en leir utenfor Erbil i august 2013. Foto: Thaier al-Sudani / Reuters / scanpix

Kristne syrere på flukt diskrimineres og nektes hjelp av muslimske FN-arbeidere, rapporterer amerikanske CBN. – De møtte oss med latterliggjøring og hån, forteller en kristen flyktning.

Christian Broadcasting Network (CBN) har vært i kontakt med flere kristne, syriske flyktinger, og mener at det er et mønster i hvordan medarbeidere ved FNs flyktningorgan UNHCR behandler denne gruppen.

Ifølge tv-kanalen handler det om muslimske medarbeidere som på forskjellige måter plager kristne flyktninger.

Dette kan være grunnen til at en så stor andel av flyktingene som kommer til USA og Storbritannia er muslimer, ifølge CBN, .

I Storbritannia har flere debattører i lang tid krevd granskning av hvorfor en så liten andel av flyktningene som kommer til landet er kristne. Et av svarene UNHCR har gitt er at man vil «holde sammen» familier og trosfellesskap. Kritikere mener det snarere beror på særbehandling og at kristne ikke får samme behandling som andre.

En kristen, syrisk flyktning som befinner seg i Jordan, sier till CBN:

– De fleste av FN-arbeiderne, 99 prosent, er muslimer. Og de behandler oss som om vi er fiender.

Det fortelles at kristne blir ledd av, truet og fortalt at de ikke burde ha forlatt islam til fordel for kristen tro.

CBN bruker Sverige som eksempel på et europeisk land som nå sender kristne flyktninger tilbake til muslimske land, hvor de er i dødsfare.

Advokaten Gabriel Donner, som hjelper flere kristne flyktninger, sier at Sverige nå returnerer opp mot en tredjedel av de kristne flyktningene til muslimske land, hvor de risikerer fengsel såvel som dødsstraff.

Peter Paulsson i svenske Open Doors, med lang erfaring med arbeid blant forfulgte kristne, bekrefter CBNs fremstilling overfor Världen Idag.

– Kriget i Syrien har nu pågått i nio år och vi har ofta sett exempel på hur kristna blir behandlade på ett annat sätt, säger han.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.