Tavle

Bak «karavanen» av migranter på vei gjennom Mexico mot USA står et stort logistisk apparat. Alle dokumentarfilmskaperen Ami Horowitz snakker med, er mannlige økonomiske migranter. De rømmer ikke fra krig eller vold, slik man ofte hører gjentatt.

Hvem betaler for hjelpen?

På bakken finnes både FN og aktivistiske NGO-er. En telefonsamtale Horowitz har med en FN-representant, gir inntrykk av at «verdensorganisasjonen» selv er en aktivistisk NGO – med en horn i siden til Trump. En migrant som vil til USA, legger også for dagen et nokså negativt syn på landet han vil ta seg ulovlig inn i.

Migranthjelpen omfatter både transport, forsyninger, helsetjenester samt informasjon om rettigheter og mediehåndtering. En aktivist forteller at Fox hadde kommet og spredt utrygghet.

Det dreier seg ikke om noen karavane i ordets opprinnelige forstand. En slik ville da også ha brukt månedsvis på å gå på langs gjennom et så digert land som Mexico.

The Daily Wire

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.