Migranter som ønsker å reise til USA, sitter på en grensebro mellom Guatemala og Mexico i Tecun Uman den 18. januar 2020. Foto: Jose Cabezas / Reuters / Scanpix.

Mexicanske soldater har stoppet om lag 1.500 migranter fra Mellom-Amerika i å komme inn i landet fra Guatemala.

På vei over en bro, som er et viktig krysningspunkt på grensen, blir migrantene møtt av meldinger om at de ikke slipper inn uten visum eller migrasjonsdokumenter.

– Ikke utsett dere selv for menneskesmuglere. Livet ditt er i fare, var beskjeden fra soldatene. Han sa også USA ikke kom til å innvilge dem asyl.

De fleste migrantene forlot tirsdag Honduras og kom lørdag fram til broen over elven Suchiate, som utgjør grensen mellom Guatemala og Mexico i nord.

Mexico har økt tilstedeværelsen ved grensen i sør i påvente av en ny migrantkaravane på omtrent 3.000 mennesker hovedsakelig fra Honduras og El Salvador.

Titusenvis av migranter fra sør krysset i fjor Mexico på vei mot USA. De var på flykt fra fattigdom og gjengkriminalitet og søkte sammen i store grupper for å gjøre reisen tryggere.

Mexico er blitt presset av USAs president Donald Trump til å stoppe migrantstrømmen. Myndighetene har mer enn halvert antall migranter som reiser gjennom landet etter at USA truet med å innføre toll på mexicanske varer.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂