Det går en strøm av migranter fra Bangladesh, Pakistan og Sri Lanka til USA via Mexico, dvs de entrer USA illegalt. Her sitter migranter fra Bangladesh utenfor et migrantmottak i Tapachula 10. mai. Foto: Andres Martinez Cesares/Reuters/Scanpix

Politiet fant torsdag 65 migranter fra Sri Lanka og Bangladesh gående langs en motorvei i sørøstlige den mexicanske delstaten Veracruz, på vei mot USA.

De 65 menneskene var dehydrerte og sultne, opplyser mexicanske myndigheter. Veien langs golfkysten sør i Mexico er langt fra den amerikanske grensen.

Til politiet fortalte migrantene at de hadde startet reisen mot USA 24. april ved å fly fra Qatar til Tyrkia og siden til Colombia. Derfra hadde de reist gjennom Ecuador, Panama og Guatemala, før de hadde kommet fram til Mexico, en distanse på omtrent 2.000 kilometer.

I Mexoco hadde de også tatt en båt som hadde fraktet dem langs Coatzacoalcos-elven, uvisst av hvilken grunn, ettersom elven ikke leder til noe sted i nærheten av den amerikanske grensen, skriver nyhetsbyrået AP.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂