Geirmund Lykke. Foto: Facebook.

KrFs gruppeleder i Trondheim bystyre Geirmund Lykke håper forhandlingene med Solberg-regjeringen mislykkes så Knut Arild Hareide kan fortsette som partileder.

– Jeg har aldri vært tilhenger av å gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp. I det ligger selvfølgelig en forhåpning om at forhandlingene skal strande, sier Lykke til NRK.

Knut Arild Hareide har sagt at han vil føre forhandlinger med Ap og Sp dersom nestleder og forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad ikke lykkes med forhandlingene med Solberg-regjeringen.

Geirmund Lykke tror han har mange med seg.

– Det vil forbause meg om den halvparten som stemte mot forhandlinger med Solberg-regjeringen, synes det er et mål at disse forhandlingene skal lykkes. Inntil vi har en enighet på bordet, er det fortsatt muligheter, sier Lykke.

Simen Bondevik, barnebarnet til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og leder for KrFU i Akershus, sier han kommer til å melde seg ut først når partiet går i regjering med Frp.

– Jeg vil vente til at Knut Arild Hareide formelt har gått av, men det er ikke sikkert at regjeringsforhandlingene fører fram, sier Bondevik.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold fra Telemark KrF maner til tålmodighet.

– Vent og se hvordan sonderingene og forhandlingene går. Vent og se hva vi eventuelt faktisk får til med regjeringsforhandlingene før noen melder seg ut, sier Bekkevold, som også stemte rødt.

(©NTB)

 
 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!