Ikke ute likevel. Hareide skal tale til en konferanse som det nye røde nettverket avholder. Det mest logiske må være å stifte et nytt parti.

Den røde fløyen i KrF som ville velte Solberg-regjeringen har nå dannet et formelt nettverk som skal fortsette arbeidet. Det er vanskelig å kalle det noe annet enn fraksjonering.

Normalt fører fraksjonering til eksklusjon. Men ikke i KrF.

Den nye lederen, Ingolf Ropstad, har sogar foreslått Knut Arild Hareide som statsråd i en borgerlig regjering.

Det hele begynner å bli absurd. Hvis de blå fortsetter å være like forståelsesfulle og tillater fraksjonering, vil de før eller siden bli vippet av pinnen.

Eller partiet synker.

 

KrF-ere som støttet partileder Knut Arild Hareides ønske om samarbeid med Senterpartiet og Arbeiderpartiet, etablerer nå et nettverk og en konferanse.

Hareide tapte som kjent den interne dragkampen om retningsvalg, og KrF sitter nå i regjeringsforhandlinger med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Bakteppet for etableringen er Hareides bok «Det som betyr noe», melder Vårt Land. Avisen kan også fortelle at Hareide skal tale på en konferanse i regi av det nye nettverket Drivkraft 9. februar.

– Vi ønsker å ta vare på engasjementet Knut Arild Hareide skapte med boken og talen sin i fjor høst – uavhengig av hva som skjer i regjeringsforhandlingene, sier Tore Christiansen i Nordland KrF.

Sammen med Kristin Walstad fra Akershus KrF og Odd Anders With fra Trøndelag KrF utgjør han arbeidsgruppen i Drivkraft – kristendemokratisk nettverk.

Det var Walstad som grunnla den mye omtalte Facebook-gruppa Heia Hareide under KrFs interne prosess om retningsvalg i fjor høst.(NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.