Martine Tønnessen. Foto: KrFU

Leder av KrFU, Martine Tønnessen, er ikke nådig mot den avtroppende lederen. Knut Arild Hareide. Hun anklager ham for å bruke stempling av fløyen som vant drakampen i partiet. Selv legger han ingen bånd på sin egen rolle og stiller opp for fraksjonsvirksomhet.

– Knut Arild bruker ren hersketeknikk når han stempler halve KrF som Civita-fraksjonen. Han sier dermed at vi ikke klarer å tenke selv. Det er selvsagt helt feil. Knut Arild må snart kunne anerkjenne at flertallet på landsmøtet ønsket en ikke-sosialistisk regjering, sier Tønnessen til Dagbladet.

Mediene har sekundert Hareide så godt de kunne, og tydelig vist at de ønsket å KrF skulle vippe mot rødt. Det ville gitt regjeringskrise og de røde en ny sjanse.

Hareide insinuerer at det er innflytelse utenfra som har drevet partiet inn på borgerlig side.

– De som vektla sentrum og «tredje vei»-tenkningen tyngst, landet på min side. Ble derimot den borgerlige identiteten og Civita-fraksjoneringen viktigst for deg, så landet du på den andre siden, sa Hareide.

Han understreket også at det var viktig at ikke Civita står for den ideologiske skoleringen i partiet.

– Skoleringen der ser ikke det kristendemokratiske perspektivet. De har en agenda som ikke er helt i tråd med KrFs, sa Hareide. (NTB)

Det kan være vanskelig å få øye på kristendemokratiske perspektiver i Hareides politikk. Fløyen som vant mente Hareide forsøkte å få KrF inn på en linje som representerte et brudd.

Tønnessen avviser at Civita har stått for ideologisk skolering av KrFU-ere.

Hareide forsøker å diktere hvordan historien om oppgjøret han stelte i stand, skal skrives.

Det sier seg selv at det kan ikke Ropstand og Bollestad gå med på. Det virker som den yngre garde er mer offensive og friskere enn disse politikerne er.

 
Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂