Her er Dagrun Eriksen avbildet på KrFs landsmøte i 2017. Hun var da avtroppende nestleder og leder av programkomiteen. Nå har hun meldt seg inn i Sentrum for “å bli med i en folkebevegelse”.  Foto: Ned Alley / NTB

Tirsdag ble det kjent at KrFs tidligere nestleder Dagrun Eriksen melder overgang til Geir Lippestads nystiftede parti, Sentrum. Hun lot seg bevege av Moria-barnas skjebne, og sier hun har “sykt lyst til å være med på en slik folkebevegelse”.

– Jeg fikk tilbake gløden for politikk da Geir snakket om anstendighet i politikken. Om å hjelpe Moria-barna. Om å være kompromissløs på å gjøre noe med utenforskapet. Jeg kjente at jeg hadde sykt lyst til å være med på en slik folkebevegelse, sier Dagrun Eriksen til Aftenposten.

Dagrun Eriksen (49) kommer fra Vest-Agder og jobbet som barnehageassistent før hun ble heltidspolitiker. Hun var KrFs første nestleder i hele 13 år (2003-2017).

Kjell Magne Bondeviks barnebarn, Simen Bondevik, som har vært KrFs eneste representant i Nordre Follo kommune, meldte seg ut mandag. Han har ennå ikke bekjentgjort hva som vil bli hans nye klatrestativ. Begrunnelsen er dog ikke ulik Dagrun Eriksens.

– Jeg ønsker ikke å være en del av et parti som svikter klimastreikerne, som svikter barna i Moria og som svikter LHBT-personer.

– Før så kjempet KrF for en anstendig samfunnsdebatt. Nå opplever jeg at man i stedet for å ta et oppgjør med den type retorikk vi har sett fra Listhaug, så legger man seg på samme linje. (NRK)

Flere Hareide-venner til Sentrum

Blant dem som var med på å stifte Sentrum, er Kristin Walstad, som inntil nylig var nestleder i Viken KrF, Dag Sele, som har vært fylkesleder i Hordaland KrF og sentralstyremedlem, og Irene Solli, som har vært andre nestleder i Agder KrF.

Siden har også leder Tore Christiansen for det kristendemokratiske nettverket Drivkraft sluttet seg til. Nettverket ble dannet av KrF-ere som støttet daværende partileder Knut Arild Hareides ønske om samarbeid med Senterpartiet og Arbeiderpartiet i stedet for høyresiden. (NTB)

Vi tillater oss å tvile på om Lippestad, Eriksen og eventuelt også den unge Bondevik lykkes i å skape noen folkebevegelse for klimastreikere, LHBT-personer og Moria-barn innen Stortingsvalget neste år. Kanskje ville de lykkes bedre om de omdøpte Lippestads nye parti til “Supermoralistene”..?

Geir Lippestad lanserte det nye partiet 29. september. Ifølge Aftenposten mangler Sentrum fortsatt 2000 underskrifter.

– Vi har nådd om lag 3000 på fem uker. Nå har vi seks uker igjen på å nå 5000. Det skal vi greie, sier Lippestad.

KrF-profil klar for partiet Sentrum 

Simen Bondevik melder seg ut: KrF er et kristenkonservativt parti

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.