Geir Lippestad. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Partiet Sentrum stiller i alle 19 valgkretser ved stortingsvalget i år. I nesten halvparten av kretsene står det en avhopper fra Kristelig Folkeparti på topp.

Tidligere KrF-politikere topper listene i Aust- og Vest-Agder, Akershus, Hordaland, Nordland, Telemark og Sør- og Nord-Trøndelag, skriver Vårt Land.

Partiet Sentrum ble startet av tidligere Ap-politiker Geir Lippestad og KrF-politikere som var på den såkalte «røde» siden i KrFs retningsstrid i 2018. Blant KrF-politikerne som har meldt overgang er tidligere nestleder Dagrun Eriksen og tidligere sentralstyremedlem Dag Sele. Sistnevnte er listetopp i Hordaland.

I tillegg topper den tidligere Ap-byråden Lippestad lista i Oslo, og også Gunnvor Sunde i Sogn og Fjordane, som har bakgrunn fra Arbeiderpartiet. Lista i Vestfold toppes av tidligere SV-politiker Thore Sebastian Nielsen.

Sentrum fikk en oppslutning på 0,2 prosent i Vårt Lands partimåling i mars.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.