Partileder Geir Lippestad, partiet Sentrum. Foto: Terje Pedersen / NTB

Geir Lippestad skal fortsatt lede partiet Sentrum. Han ble gjenvalgt på Sentrums landsmøte i Oslo lørdag. De færreste tror dette vil medføre de helt store rystelser i norsk politikk.

NTB forteller at også Kristin Walstad og Irene Solli ble gjenvalgt som henholdsvis første og andre nestleder for dette ikke spesielt markante partiet.

Gjenvalgene var i tråd med valgkomiteens innstilling.

Partileder og advokat Geir Lippestad tilhører tidligere Arbeiderpartiet, og har vært næringsbyråd i det rødgrønne Oslo-byrådet.

Den stillingen forlot han etter mye oppstyr omkring den såkalte boligbyggskandalen i Oslo, offisielt heter det at han gikk etter eget ønske.

Lippestad er også kjent for sin innsats som forsvarer i rettssaken mot terroristen Anders Behring Breivik.

Etter sin avgang fra Arbeiderpartiet var han med på å starte partiet Sentrum, som stort sett er tilhenger av alt som er fint, varmt og godt, og motstander av alt som er fælt og slemt.

Programmet kan leses her.

Man er selvsagt for alt av innvandring, integrering og så videre, pluss svært engasjert i å redde verden fra klimaendringene.

Ikke minst er partiet veldig opptatt av å fremme FNs såkalte bærekraftmål, en helhjertet støtte man deler med så å si samtlige andre stortingspartier (med unntak av Frp).

Her har Norge med andre ord fått noe svært få har etterspurt, nemlig nok et parti med omtrent samme meninger som de fleste andre partier mer eller mindre plassert i det såkalte sentrum av norsk politikk. Det vil si Venstre, KrF, Sp, Høyre og Sv.

Det hjelper neppe at partiet Sentrum ikke akkurat frontes av karismatiske, velkjente personer med tung og suksessfull bakgrunn fra politikk og samfunnsliv.

Suksessfaktorene synes å være tilnærmet 100 prosent fraværende.

NTB forteller partiet i helgen har sitt første fysiske landsmøte noensinne, med 120 deltakere.

Sentrum ble registrert som politisk parti i januar 2021, og fikk noe under 8.000 stemmer under stortingsvalget i september i fjor. Det innebar 0,2 prosent av stemmene.

Lite tyder så langt på at det pågår noen storstilt økning av denne oppslutningen i befolkningen. Partiet befinner seg fortsatt som mer eller mindre usynlige i kategorien «Andre» i meningsmålingene, og de færreste har hørt eller sett noe til partiet i noen sammenheng.

Men det er ingen hindring for at Geir Lippestad har store ambisjoner på vegne av partiet. I sin tale til landsmøtet lørdag uttrykte han at partiet tar mål av seg til markere seg i norsk politikk framover.

– Vi skal inn i kommunestyrene neste år. Vise at vi er relevante i lokalpolitikken og lokalpressen. På den måten skal vi få ut vår politikk i praksis, gjøre positive endringer i folks dagligliv, og bygge oss opp slik at vi ved neste stortingsvalg også blir et stortingsparti, sa Geir Lippestad.

Les også: 

Rapport antyder at Lippestad sviktet i oppfølgingen av Boligbygg

Velkommen til lesermøte!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.