Lederen i ungdomspartiet til Sentrum har trukket seg. Nå forteller han hvordan krefter i det konservative muslimske miljøet har kapret partiet. Både lederen og nestlederen av ungdomspartiet har fått nok.

Partiet Sentrum, ledet av Geir Lippestad, har gjort sitt beste valg noensinne. Mot alle odds er de valgt inn i sju kommuner, inkludert Oslo og Drammen. Partiet ble blant annet støttet av den omstridte gruppen Islam Net.

Dette skriver Nettavisen. Men lederen av ungdomspartiet Unge Sentrum, Oseid Danielsen, er ikke fornøyd med utviklingen, og melder seg nå ut av partiet, og hans nestleder følger etter.

Danielsen forteller hvordan partiets budskap ble kapret og endret under valgkampen, bak sentralstyrets rygg.

Jeg lurer på hvilke premisser vi har fått disse stemmene på, for de fremstår for meg som uriktige, uredelige og feil premisser, sier Oseid Danielsen til Nettavisen.

Det virker nokså sannsynlig at Drammen spiller en rolle her, hvor islamisten Sajid Mukhta skal sitte i bystyret. Sentrum ble også anbefalt av salafistene i Islam Net, som har egen skytebane og mener steining av utro kvinner er helt greit.

Som Julie Dahle skriver for HRS:

Ifølge ham selv har partiet altså vært «kjent for sin motstand mot bompenger og eiendomsskatt», men enhver kan besøke Facebook-siden hans og få en nærmere innføring i hva de er mer opptatt av. Det er selvsagt – frontet av Lippestad – et forbud mot koranbrenning.

I sentrum av Sentrum sitter Simen Bondevik, som har uttalt at de som ikke er woke egentlig er rasister og undertrykkere. For normale mennesker så er jo slikt en ren vits.

Innvandring beriker Norge, ifølge Simen Bondevik

Sylo Taraku, rådgiver i Tankesmien Agenda, er skeptisk.

– Sentrum har klart å appellere til en del muslimer ved å være, la oss si, litt mer islamvennlige. Koranbrenningssaken og støtten til Islam Net-senteret på Stovner tror jeg har vært utslagsgivende for å mobilisere en del i de områdene. Der har de profilert seg som spesielt islamvennlige.

Hvorfor skal et norsk politisk parti være islamvennlige? Hva er det i islam som er tilpasset norsk grunnlov og norske tradisjoner? Hvilke positive ting har islam brakt med seg til vårt land? Dette er spørsmål journalister aldri stiller til partier som Sentrum. Det hadde vært interessant å høre svarene på disse spørsmålene som aldri blir stilt.

Taraku fortsetter:

– Sentrum fremmer humanisme og menneskerettigheter, og så har de en ultrakonservativ religiøs gruppe med svært tvilsom lære, som mobiliserer velgere for partiet. Denne gruppen har et problematisk forhold til likestilling og homofile rettigheter, og omfavner ikke menneskerettighetene.

Min erfaring er at alle som babler om menneskerettigheter totalt ignorerer borgerrettigheter. Å redde verden er jo mer imponerende enn å bevare et land. Særlig siden verden ikke egentlig kan reddes av en liten europeisk småby (altså hele Norge).

Partiet Sentrum får tydeligvis kun stemmer fra innvandrere, og fremstår som Norges svar på svenskenes islamistparti Nyans.

Minipartiet Sentrum gjorde et svært godt valg i de innvandrertette bydelene Stovner i Oslo (6,3 prosent) og Fjell i Drammen (10,3 prosent).

Selv duskekongen i pride-toget Raymond Johansen har advart mot å stemme på partiet Sentrum, og beskriver sin tidligere byråd Geir Lippestad som kynisk og i verste fall farlig.

– De fremstiller seg som det eneste partiet som er mot koranbrenning. Det skaper et inntrykk av at andre partier er for, sa Johansen, som kalte det «kynisk og i verste fall farlig.»

Slapp av, også Ap er motstander av koranbrenning. Dette virker å være budskapet fra norske politikere som forsøker å vinne norske valg ved å vinne stemmene til utlendinger. Demokracy much? Not really.

Zaeem Shaukat er langt nede på Oslo-listene til Sentrum, men hans uttalelser er ikke blitt konfrontert av partiledelsen.

« Partiet Sentrum er det eneste partiet i Norge som har vedtatt en resolusjon om å få dette her dømt under paragraf 185, som en hatkriminalitet».

Å brenne en koran skaper hat og splittelse, mens islam er «fredens religion», altså. Man vet ikke helt om man skal le eller gråte.

Ledelsen i partiet Sentrum har ikke stilt seg på bakbeina og har vedtatt følgende resolusjon:

«Brenning av Koranen i kontekst med hatefulle ytringer bør etterforskes av politiet som brudd på straffelovens paragraf 185 på lik linje med brenning av prideflagg».

Så hvis du vil at Norge skal bli et paradis for ekstreme islamister og kjønnsforvirrede unge mennesker som steriliseres før de er i stand til å få barn, så er Sentrum partiet for deg.

Men hvis du er en person som kunne tenke deg å stemme på Sentrum, så regner jeg med at du har gått glipp av at valget allerede er gjennomført.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.