Venstres leder Guri Melby, nestleder Sveinung Rotevatn og andre nestleder Abid Raja. Foto: Javad Parsa / NTB

Guri Melby er gjenvalgt som Venstre-leder. Nestlederteamet Abid Raja og Sveinung Rotevatn fortsetter også. Det nye slagordet lyder «Vi tar Norge framover».

På Venstres landsmøte på Gardermoen lørdag ble partiets ledelse innvalgt, bestående av Guri Melby som leder og  Abid Raja og Sveinung Rotevatn som nestledere. Alle ble gjenvalgt til sine nåværende posisjoner.

Ledertrioen velges for en periode på to, år frem til neste landsmøte.

Salen brøt ut i full jubel og applaus etter at det enstemmige valget av ledertrioen var klart. Det var ingen motkandidater, og valget gikk som de fleste ventet.

Solveig Schytz (Viken) ble gjenvalgt som sentralstyremedlem, og får med seg de nye medlemmene Erlend Horn (Vestland), Benedicte Røvik (Innlandet) og Marit Kristine Vea (Oslo) i sentralstyret. De erstatter Petter N. Toldnæs, Irene Dahl og Iselin Nybø.

Sistnevnte har lenge vært en profilert Venstre-politiker, og trekker seg nå ut. Hun var forsknings- og høyere utdanningsminister fra 2018 til 2020, og næringsminister fra 2020 til 2021. Hun var også stortingsrepresentant i perioden 2013–2017.

På Venstres nettsider kan man lese at partiets visjon fremover er å «skape ei grønn framtid med frihet og muligheter for alle».

Det er spesielt klimasaken som opptar partiet, og her vil mange mene at mye av politikken minner sterkt om hva man finner i det ytterliggående klimapartiet MDG. De skal begge skape et nytt og grønt Norge. Men så langt er ikke dette noe som fenger så veldig hos velgerne.

Ved stortingsvalget sist høst fikk Venstre 4,6 prosent oppslutning, en fremgang på 0,2 prosentpoeng fra valget i 2017. I de fleste meningsmålingene siden valget har partiet vaket omkring dette nivået, med kun små svingninger.

I den seneste målingen  referert i Document,  VGs partibarometer for oktober, utført av Respons Analyse, synker partiet ned til 4,1, svært nær sperregrensen.

Dette tallet ligger dermed som et bakteppe for helgens landsmøte.

Les også: 

Det blir nesten ikke verre enn dette, Melby!

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.