Trine Skei Grande (V) i Stortingets vandrehall den 7. oktober 2019 etter finanstalen i forbindelse med fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Bergen Venstre vil kvitte seg med hele dagens partiledelse i Venstre og foreslår Sveinung Rotevatn til ledervervet.

Verken partileder Trine Skei Grande eller nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen er med videre i innstillingen som Bergen Venstre denne helgen sendte til valgkomiteen i Venstre, skriver Bergens Tidende.

– Dagens ledertrio fungerer ikke. Vi trenger noen som er mer tydelige i viktige liberale saker, og som klarer å kommunisere bedre ut til folk og internt i partiet. Derfor har vi lagt en helt ny kabal, sier leder Jo Lerheim i Bergen Venstre til avisa.

I stedet for Trine Skei Grande ønsker lokallaget Sveinung Rotevatn fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane som leder. De vil også sette inn Guri Melby og Ida Johnsen som nestledere i partiet.

Rotevatn, Melby og Johnsen sitter alle i Venstres sentralstyre i dag.

Hele partiets lederskap står på valg under Venstres landsmøte i april neste år.

(©NTB)

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.