Abid Raja (til venstre) og Sveinung Rotevatn har begge offentlig kunngjort at de ønsker å etterfølge Trine Skei Grande som Venstre-leder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sveinung Rotevatn kan bli den første Venstre-lederen fra Sogn og Fjordane. Men lokallagslederen i Sunnfjord gir sin støtte til Abid Raja.

– Jeg anser Abid Raja å være en bedre stemmesanker enn Sveinung Rotevatn. Derfor må Venstre velge Abid Raja som ny partileder, sier lokallagsleder i Fjaler kommune i Sunnfjord, Roar Gustavsen, til Bergens Tidende.

Fjaler er en av landets største Venstre-kommuner, og 20,4 prosent av velgerne her stemte på partiet ved valget i 2019. I tillegg til Fjaler støtter også lokallagslederen i Kinn kommune Raja, ifølge en undersøkelse gjennomført av BT.

Sveinung Rotevatn kommer selv fra kommunen i landet med høyest Venstre-oppslutning, Stad, som ligger Nordfjord. Men heller ikke her er lokallagsleder Jon Frogner åpen i sin støtte.

– Jeg har ikke tenkt å svare, sier han på spørsmål om hvem han foretrekker av Abid Raja og Sveinung Rotevatn.

Rotevatn sier til avisen at han ikke tar det så tungt at noen partifeller i Sogn og Fjordane støtter Raja.

– Jeg opplever at jeg har bred støtte, sier Rotevatn, sier han.Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.