Bildet: For at gapestokken skal fungere må den reises i full offentlighet. Spott og spe er en vesentlig del, og det at man er forsvarsløs. Moralismen og fordømmelsen som har overtatt politikken har innslag av gapestokk. Hvem vet hva som kan komme igjen? Fra Margates lokalhistorie i England.

Fra mandag stoppet norske banker overføring av penger fra utenlandske spillselskaper. KrF og Ap ønsker også å blokkere internettsidene til de utenlandske spillselskapene, og vil forby utenlandske bettingselskaper å reklamere på norske nettsider og TV-kanaler.

Saken har fått KrF-politikere til å sale den moralske hesten og svinge svøpen over personer som tjener penger på spillselskapene. John Arne Riise er blitt navngitt, men han tok til motmæle og sammenlignet partiet med Judas og sa at KrF blander horeri og signingsferd. Dette fikk KrF-ere til å galloppere vilt på moralhesten, og på KrFs landsmøte ble John Arne Riise holdt ansvarlig for folks spillavhengighet. (Adresseavisen)

KrF er torsdag samlet til landsmøte i Trondheim. Simon Molvær Grimstad fra Ålesund benyttet taletiden sin på landsmøtet til å ta til motmæle mot Riise.

– Han og flere norske kjendiser fyller lommene med asken av brente penger på lykkespill, sier Molvær Grimstad.

– Det finnes 120.000 mennesker som er risikospillere eller spillavhengige. Bak dette tallet er mange familier i oppløsning, med sosiale problemer og vanskelige livssituasjoner.

Det finnes også mange unge som sliter med spillavhengighet og gjeld, fortsetter han.

– Spørsmålet til myndighetene er hvordan disse klarer å få tak i pengene. Hvordan kan man signe opp til disse kredittkortene. Hvis John Arne Riise ønsker å gjøre noe nobelt burde han heller bli ambassadør for spillavhengige i Norge.

Dette partiet var det som for to år siden spilte trist og forurettet da nestleder i FrP, Per Sandberg forsøkte å plassere ansvaret for masseinnvandringen og dens konsekvenser der det hører hjemme: Hos de politiske partiene som har lagt til rette for masseinnvandringen. (Klassekampen).

– Framelskinga av det multikulturelle samfunnet har slått feil. Dei andre partia vil vidareføre gårsdagens politikk, med dei resultata det medfører. Deira fargerike fellesskap og multikulturelle forsøk har spelt fallitt, seier Sandberg til Klassekampen.

Tonen i debatten ble skjerpet da nestleder i KrF, Dagrun Eriksen glatt unngikk Sandbergs påpekninger, og isteden valgte å gjøre det hele om til et spørsmål om taktikk og meningsmålinger. Eriksen ble så utrolig trist da hun leste hva Sandberg hadde sagt. Eriksen ble ikke trist over utviklingen i Kongeriket, om noen feilaktig skulle tro at hun brydde seg om den.

– Når jeg så Per Sandberg i Klassekampen tenkte jeg bare at dette er utrolig trist. Jeg skulle ønske at Frp ikke trakk dette kortet hver gang de går ned på meningsmålingene.

Sandberg kvitterte med å konkretisere KrFs ansvar.

– KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det KrF som har ønsket og resultatet ser vi i dag.

Sandberg måtte beklage, men KrF-leder Knut Arild Hareide var ikke fornøyd og tordnet (Kan Hareide tordne?) «- Nå er det nok, Sandberg!» (Dagbladet).

Det er nesten så man får lyst til å kalle dette partiet Kristelig Hykleparti. Ja, for hva annet enn et hykleri av fariseisk karakter er dette? En eks-fotballspiller som reklamerer for spillselskaper gjøres ansvarlig for folks spilleavhengighet, mens Hareide og hans politiske mannskap fritas fullstendig for enhver konsekvens av partiets innvandringspolitikk? Og om noen våger å påpeke partiets åpenbare medansvar, må man pent be om unnskyldning.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂