Mens 13 mennesker lå døde og om lag 100 skadet på Las Ramblas i Bercelona, stilte TV2s programleder i Underhuset, Yama Wolasmal et spørsmål som kan stå som et symbol på all den skittkastingen FrP i alle år har måttet tåle fra andre politikere og deres venner i media.

Under en tv-debatt spør han: -Er det innvandrere eller FrP som truer norske verdier?

Dette er akkurat samme fenomen som mediene hysterisk beskyldte Donald Trump for etter pressekonferansenn tirsdag: Ekvivalens. At presidenten likestilte høyre og venstreekstreme.

Prorgramleder Yama Wolasmal stiller et spørsmål som likestiller det parlamentariske partiet FrP med den islamske trusselen, samme kveld som blodet flyter på Las Ramblas.

Det er å sammenligne to helt forskjellige ting, men moralsk er de på samme nivå for Wolasmal og norske medier.

Dette er essensen av ekvivalens og forteller hvor mediene står: De bruker selv et terrorangrep til å vende det mot FrP.

Det foregikk for åpen scene: Aps Hadja Tajik og Trond Giske samt FrPs Sylvi Listhaug og Per Sandberg var invitert til debatten.

Det har gått en rødglødende tråd gjennom alle partier – i alle år, den er blitt brukt til å brennmerke både Fremskrittspartiet og deres velgere.

På 90-tallet stilte man seg bak en monoton prestestemme fra Molde som snakket om FrPs menneskesyn, og en statsministerstilling var intet hinder for å fortsette ydmykelsen av FrP. Kanskje er KrF det partiet som fremfor noen har svingt den moralske svøpen over Fremskrittspartiets politikere.

Dagens KrF-leder, Knut Arild Hareide forsøker å fremstå som morsom og ønsker i aller høyeste grad å være med på leken, men vil ikke smake steken. Han krevde at Per Sandberg (FrP) måtte be han om unnskyldning fordi Sandberg i 2015 var frekk nok til å påpeke en sammenheng mellom KrFs innvandringspolitikk og det faktum  at «tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse». Sandberg beklaget.

I fjor karakteriserte Hareide Sylvi Listhaug som «ekstremvær». Kristenpolitikerne lo godt. Det var ikke hyggelig sagt, det var en ussel personkarakteristikk, uten politisk tilsnitt. Men ingen har bedt Hareide beklage.

Så tråkket en FrP-er på Hareides tær igjen. Hareide kunne ikke tåle at Listhaug mente han sleiker imamer oppetter ryggen. Men bare en uke etter at ordene falt, bekrefter Hareide selv at Listhaug har rett. Han  går imamenes ærend. Han står ikke opp for norske verdier, men for imamenes og islamistenes. Deres fremste symboler; hijab og niqab ønsker ikke Hareide å gjøre noe med. Hareide bekreftet i Politisk kvarter torsdag morgen at han hverken vil forby barnehijab eller niqab i det offentlige rom.

I den ene enden av den islamske vegen går en hijab, og litt lenger fremme en niqab. I den andre enden ligger 13 mennesker døde i Barcelona. Og før likene var kalde spurte Yama Wolasmal

-Er det innvandrere eller FrP som truer norske verdier?

Journalister kan tillate seg hva som helst, og har åpenbart ingen grenser for nedrighet.

Sylvi Listhaug sto som vanlig og smilte røkla midt imot.