Nytt

Slottsskogens vandrarhem i Gøteborg. Foto: Google Maps.

En kvinne i 30-årene med tyrkisk pass er funnet død i sitt rom på et vandrerhjem i Gøteborg. I rommet befant det seg også en pose med et pulver politiet tror er det svært giftige og eksplosive stoffet natriumazid, skriver Dagens Nyheter.

Anhöriga är ännu inte underrättade, så polisen är förtegen med detaljerna kring kvinnan, som uppges ha haft ett turkiskt pass.

”För att få reda på dödsorsaken kommer kroppen att genomgå en rättsmedicinsk undersökning. Resultatet av undersökningen kommer troligtvis inte förrän nästa vecka. Rubriceringen på ärendet är fortfarande vållande till annans dö” skriver polisen.

Ett gram av natriumazid er dødelig for et menneske, skriver den svenske avisen.

Men hverken dødsårsaken eller bakgrunnen for at posen med pulveret befant seg i rommet, er kjent.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!