Kommentar

De tre utenlandske fotballspillerne som er pågrepet mistenkt for voldtekt av en 15 årig svensk jente, innrømmer ikke skyld. Det er heller ikke funnet spor av fullbyrdet voldtekt på jentas klær eller kropp. Saken er uavklart.

När polisen kom till platsen var den 15-åriga flickan så berusad att man beslöt att omhändertaga henne för fylleri och köra henne hem.
– Då frågade vi också henne om det hade hänt något och då sa hon att det hade det inte.
– Men i bilen under färden mot hemmet säger flickan att hon hade blivit våldtagen, säger Thomas Fuxborg.
Polisen vände då och körde till Sahlgrenska sjukhuset för att flickan skulle genomgå en undersökning. Henns kläder beslagtogs för teknisk undersökning. Inget tydde på att det hade skett en fullbordad våldtäkt och hon uppvisade inga skador.

Laget blir i Gøteborg en uke til, som planlagt.

Pojkar nekar till gruppvåldtäkt i natt