En 25-åring ble funnet knivstukket i ryggen i sentrum av Landvetter i Sverige fredag kveld. Han døde på Sahlgrenska sykehus i Gøteborg. En 18-åring som befant seg i nærheten ble pågrepet.

Mannen hittades knivskuren i Landvetter centrum och fördes till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med ambulans. Polisen fick larmet klockan 22.09.

– Det är en 25-årig man som är död. Hans anhöriga är underrättade. Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Ut fra den knappe beskrivelsen virker det som om offeret kan ha vært en som tilfeldig kom innenfor voldsmannens radius.

– Vittnen har sett att det ligger en skadad man på marken.

Något motiv är inte klarlagt, men enligt polisen finns inget som tyder på att knivskärningen inträffade i samband med ett rånförsök.

Svensk politi er så sparsomme med opplysninger at alvorlige forbrytelser forblir uoppklart.

14. desember styrtet to maskerte menn inn i en restaurant i Gislaved. De ville rane etablissementet. Med kniver. Blant gjestene var Kjell Gustafsson (57). Han var ikke den som satt rolig og så på en forbrytelse og grep inn. Da grep en av ranerne frem en større kniv og støtte den inn i Gustafsson. Det kostet ham livet.

Et vitne kalte ranerne for «småkillar». De unnslapp på sykkel.

To måneder senere hadde ikke politiet klart å finne noen mistenkt og likevel sier de at de ikke vil gå ut med signalement for ikke å ødelegge vitneforklaringene.

Rickard Finndahl vid polisen i Höglandet:

Han berättar också att de fortfarande är försiktiga med att lämna uppgifter om det som hände på restaurangen just eftersom det är många eventuella vittnen som ska höras.

– Det har varit väldigt mycket folk i rörelse och vi har många att höra, därför är vi försiktiga. Vi vill inte färga deras berättelse, säger han.

Poliltiet viser til formale hensyn, selv hvor det åpenbart hemmer etterforskningen.

Kjäll, 57, försökte stoppa rån – mördades: Ingen gripen

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her. Nå kr. 250.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.