Kommentar

Man skulle kunne si at det er hatefull hensikt å illustrere en artikkel om hatefullt innhold på nett på denne måten. Argumentasjonen biter seg selv i halen. Å tolke hensikt er vanskelig per definisjon, men den politiske korrektheten har allerede ryddet brysomme motforestillinger av veien. At islams tilstedeværelse og myndighetenes hysteriske kampanje mot hatefullt innhold har noe med hverandre å gjøre, synes innlysende. Det er en grunn til at det nesten ikke finnes slike bilder fra London i Reuters’ billedarkiv. De er for ubehagelige, og it simply isn’t done. Tower Hamlets, 23. juni 2016. Foto: Neil Hall / Reuters / Scanpix

Britisk politi pågriper ni personer om dagen for krenkende eller hatefullt innhold på nettet. I 2016 ble 3.3000 mennesker anholdt og avhørt om deres aktivitet på nettet, en stigning på 50 prosent på to år. Det er the Times som skriver dette.

Nine people a day are being arrested for posting allegedly offensive messages online as police step up their campaign to combat social media hate speech.

More than 3,300 people were detained and questioned last year over so-called trolling on social media and other online forums, a rise of nearly 50 per cent in two years, according to figures obtained by The Times.

Artikkelen er fra oktober 2017. Det er vanskelig å ta inn at dette kan skje i Storbritannia. – Vi er på vei inn i Stasiland, skrever Brenda O’Neill på Reason.

Den gang erklærte innenriksminister Amber Rudd at de ville skape en egen elektronisk «hub» til å overvåke nettet. Paragrafen som anvendes er så generell og vag at det er opp til øynene som ser.

section 127 of the Communications Act 2003, which makes it illegal to intentionally “cause annoyance, inconvenience or needless anxiety to another” with online posts.

I tillegg kommer:

online messages that are “grossly offensive or of an indecent, obscene or menacing character”,

Hatefullt islamistisk innhold får stort sett være i fred. Det er som myndighetene ikke ser det. Men man er ytterst var for nnhold som kan komme til å krenke muslimer og islam.

Antall pågrepne er med stor sikkerhet adskillig høyere, for av 29 politidistrikt var det 13 som ikke ville gi ut data.

Data from two of the UK’s largest police forces show big increases. The Met detained 867 people last year, up by 53 per cent from 2014. West Midlands police arrested 635 people, an increase of 877 per cent since 2014 when there were 65 arrests. The number of cases reaching the courts has remained stable. Last year 1,696 people were charged and 1,399 convicted.

1.696 ble tiltalt og 1.399 dømt for «online-forbrytelser». I et land der syreangrep florerer settes politi til å slå ned på krenkende og hatefull tale på nettet. Det har utviklet seg en overbevisning om at ord er farlige og må stanses. Men man er ikke opptatt av islamistisk undergraving av demokratiet. Man retter energien kun én vei og iherdigheten man gjør dette med, er som en kompensasjon for unnfallenheten overfor islams voldelige og anti-demokratiske sider.

Rene trusler er forbudt i straffeloven. Det er krenkende ytringer, britisk politi later til å være opptatt av. Ett eksempel på hyperfølsomheten overfor alt som har med islam å gjøre, var da Boris Johnson sa niqab-damene så ut som bankrøvere og postkasser. Flere i det konservative partiet mente det var krenkende tale og noen ville nedsette et disiplinærutvalg.

Trykket kommer ovenfra, fra ledelsen og politiet politiseres. Det er en farlig utvikling for det kan svekke publikums tillit til politiet.

The National Police Chiefs Council (NPCC) defended the rising arrest figures, saying officers had improved their ability to combat crime online as it continues to grow. Stephen Kavanagh, of the NPCC’s digital intelligence unit, said forces had adapted well to the “changing nature of harm in our society”.

Å si at politiet har tilpasset seg en ny definisjon av skade i samfunnet, er en innrømmelse av at politiet er blitt politisk.

Index on Censorship sier at vel er mye av innholdet det slås ned på hatefullt og krenkende. Men det er ikke straffbart. Når politiet og politiske myndigheter ikke klarer å mellom straffbart og ubehagelig forandres hele det offentlige klimaet og blir preget av frykt.

Det er en del av denne mentaliteten at de som håndhever den ikke oppfatter det slik. De blir som blodhunder. De tror sporene blir flere og flere, når det i virkeligheten er deres politiske årvåkenhet som vokser.

Brendan O’Neill skriver på reason.com

Where, in April this year, a 19-year-old woman was convicted of sending a «grossly offensive» message after she posted rap lyrics that included the N-word on her Instagram page. Where, also in April, a Scottish shitposter was found guilty of a hate crime for teaching a pug to do a Nazi salute and posting the footage on YouTube. Where in recent years individuals have been arrested and in some cases imprisoned for making racist comments or just cracking tasteless jokes on Twitter.

This birthplace of John Stuart Mill, this nation that gave the world John Milton and his Areopagitica, still one of the greatest cries for the «liberty to utter,» is now at the forefront of shutting speech down.

Når politi blir tanke-politi rødmer de ikke over å skrive ting som blottstiller dem selv:

The latest Orwellian invitation to rat out offensive speakers was issued by the South Yorkshire Police.

These clearly time-rich coppers took to Twitter to remind people that «HateHurts». That was their actual hashtag. I’m sure hate can hurt, but not nearly as much as being burgled or beaten up or whatever other crimes these cops are probably missing as they trawl Twitter for rudeness.

«In addition to reporting hate crime, please report non-crime hate incidents,» they pleaded. These non-crimes include «things like offensive or insulting comments, online, in person or in writing.»

Ønsket om å undertrykke ytringsfriheten er sterkest på venstresiden. De har størst erfaring med det.

This week the Labour MP Lucy Powell put forward a Bill in parliament that would ban private online discussion forums because, she says, hate speech can fester in these «echo chambers.» Why not go the whole hog and mic us all up so that you can hear what we’re saying at all times of the day?

På 60-tallet da venstresiden var i opposisjon het det at ytringsfriheten var en skjør plante. Hvis man først slå inn på sensurens vei hadde den en egentyngde. Nå ser venstresiden ut til å omfavne en slik kurs med begeistring, og det er det nye:

This week the Labour MP Lucy Powell put forward a Bill in parliament that would ban private online discussion forums because, she says, hate speech can fester in these «echo chambers.» Why not go the whole hog and mic us all up so that you can hear what we’re saying at all times of the day?

I Norge diskuteres nå no-platforming, at visse grupper eller personer skal nektes talerett på en offentlig scene.

Men mediene som flørter med disse tankene dekker ikke hva som virkelig skjer med ytringsfriheten i et land som Storbritannia. Forståelig nok. Da ville diskusjonen bli mye vanskeligere.

Kildemateriale:

The Times: Police arresting nine people a day in fight against web trolls

Reason: Britain Turns Offensive Speech Into a Police Matter

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.