Nytt

Kate Scottow.

38 år gamle Kate Scottow ble arrestert av tre politifolk foran øynene på barna og ført bort. Hennes forbrytelse? Hun hadde kalt en transkvinne for «mann» i en nettdiskusjon.

NTB har sendt ut en lang melding som slår fast at Ungarn ikke lenger er et demokratisk samfunn. Rapporten er laget av Freedom House. Men hva skal man si om Storbritannia? Historier som dette rapporteres ikke i norske medier. De er ikke-eksisterende. De tas heller ikke opp av FN-organisasjoner, ganske enkelt fordi det er disse som knesetter prinsipper om diskriminering som gjør at trebarnsmoren blir hentet av politi.

A mother was arrested in front of her children and locked up for seven hours after referring to a transgender woman as a man online.

Three officers detained Kate Scottow at her home before quizzing her at a police station about an argument with an activist on Twitter over so-called ‘deadnaming’.

The 38-year-old, from Hitchin, Hertfordshire, had her photograph, DNA and fingerprints taken and remains under investigation.

More than two months after her arrest on December 1, she has had neither her mobile phone or laptop returned, which she says is hampering her studies for a Masters in forensic psychology.

Når man kjenner Storbritannias liberale tradisjon – det var dit folk dro når de hadde problemer på hjemmebane – selv Voltaire søkte asyl i Storbritannia – forstår man at dette ikke er samme landet. Noe har skjedd. Det er heller ikke samme landet som beskyttet Salman Rushdie. Margaret Thatcher hadde personlig ikke sans for Rushdie, men det var aldri tvil om at han skulle beskyttes.

For noen månder siden skal Theresa May ha sagt nei til å ta imot fembarnsmoren Asia Bibi som trues med døden i Pakistan.

Writing on online forum Mumsnet, Mrs Scottow – who has also been served with a court order that bans her from referring to her accuser as a man – claimed: ‘I was arrested in my home by three officers, with my autistic ten-year-old daughter and breastfed 20-month-old son present.

‘I was then detained for seven hours in a cell with no sanitary products (which I said I needed) before being interviewed then later released under investigation … I was arrested for harassment and malicious communications because I called someone out and misgendered them on Twitter.’

Smak på ordet «misgender». Her er vi over i Orwells 1984 med begrepet «tankeforbrytelse». Men dette er ikke en roman, det er dagens Storbritannia hvor politiet tar på dødsens alvor at noen kalles «han» når de vil være en «hun».

Stephanie Hayden

Confirming the arrest, Hertfordshire Police said: ‘We take all reports of malicious communication seriously.’

Har det ikke streifet politiet at de fungerer som verktøy for personer som ønsker oppmerksomhet? Politiet har tidligere gitt en standupkomiker en advarsel for å ha tøyset med den selvsamme Stephanie Hayden. Hun tåler ikke at noen tøyser med hennes nye kjønn. Eller er det kanskje denne oppmerksomheten hun vil ha?

En dommer har nå pålagt Scottow ikke å delta i onlinedebatter om skifte av kjønn og ikke henvise til Stephanie Haydens tidligere liv som mann.

Mrs Scottow denied harassing or defaming Miss Hayden and said she holds a ‘genuine and reasonable belief’ that a human ‘cannot practically speaking change sex’, but Deputy Judge Jason Coppel QC issued an interim injunction that bans her from posting any personal information about Miss Hayden on social media, ‘referencing her as a man’ or linking her to her ‘former male identity’.

Noen later til å tro at problemene løses ved å gi folk munnkurv. Dette er å gi en minoritet vetorett over alle andre, men straffesystemet i ryggen.

Hvis man vil skape motsetninger mellom mennesker og undergrave folks tillit til rettsvesenet kunne man ikke funnet bedre eksempler.

 

Mother, 38, is arrested in front of her children and locked in a cell for seven HOURS after calling a transgender woman a man on Twitter