Nytt

Per Sandberg (Frp) trekker seg som fiskeriminister i dag, ifølge Aftenposten. Avisen siterer sikre kilder.

Også flere kommentatorer tror utviklingen i saken rundt fiskeriministeren innebærer at han må ut av regjeringen. En av dem som har endret mening om Sandbergs skjebne, er Minerva-skribent Jan Arild Snoen.

– Dette er en sånn «drypp, drypp, drypp»-sak der det kommer mer og mer hver dag, og så er det et spørsmål om når er nok blitt nok, sier Snoen til NRKs Politisk kvarter. For Snoen kom det punktet da Sandbergs datter i et intervju med TV 2 lørdag antydet at faren kan komme til å trekke seg fra ministerposten.

– Det framkom da at Per Sandberg ikke har tillit til Statsministerens kontor og derfor ikke informerer og dermed bryter retningslinjene. Så tilliten går ikke den veien, og da er det litt rart at statsministeren skal ha tillit til ham.

Tone Sofie Aglen i Adresseavisen tror saken ender med at Sandberg selv trekker seg, men tar forbehold om at Sandberg er uforutsigbar og vanskelig å lese.

– Jeg trodde han ville berge seg, men hver gang han åpner munnen, blir det verre. Han har vist utrolig dårlig dømmekraft, sier hun i samme program mandag morgen.