Nytt

Etter selvmordsaksjonen mot popkonserten i Manchester i mai 2017 ble væpnet politi for første gang i britisk historie satt inn på tog. Vi glemmer fort.

Ti personer er såret  og innlagt på sykehus etter at det ble skutt med luftgevær i Manchester. Det har vært karibisk festival i bydelen, Moss Side, kjent som det mest kriminalitetsbelastede området i byen. Motivet for skytingen er uklart.

Politiet ble tilkalt til Moss Side-området i Manchester ved 2.30-tiden natt til søndag. Der var flere personer såret etter å ha blitt skutt, melder nyhetsbyrået Press Association (PA).

– Politiet forsøker nå å slå fast nøyaktig hvor dette fant sted og hvem som er ansvarlig for et slikt farlig angrep, sier politioverbetjent Debbie Dooley.

Timene i forkant av skytingen oppholdt mange mennesker seg i området etter avslutningen av den karibiske karnevalsfeiringen som fant sted tidligere på dagen. (NTB)

Politiets tilbakeholdenhet om hendelser med «sensitive omstendigheter» gjør at hendelser forblir mystifiserte når de kunne vært belyst på et mye tidligere tidspunkt. Mediene har ikke kapasitet eller interesse av å følge saker i ettertid.

Manchester Evening News  Kart over kriminaliteten i Moss Side