Nytt

25 år gamle Aysha ble tvangsgiftet i Pakistan med Muhammad Tafham (31) i 2015. Aysha bodde i Rochdale i Storbritannia og hadde allerede en kjæreste i Bradford. I 2016 fikk Muhammad Tafham innvilget visum til Storbritannia under forutsetning at han skulle bo sammen med sin nye kone. Såkalt «familiegjenforening». Forholdet i det ufrivillige ekteskapet gikk dårlig. Tafham hadde kort lunte og eksplosivt sinne og Aysha forlot ham. Hun ville tilbake til den kjæresten hun selv hadde valgt. Moren til Aysha, Rahman Begum (46) hjalp datteren sin å rømme fra tvangsekteskapet. Det kostet henne livet.

Dagen etter (7. februar 2018) dukket Muhammad Tafham opp hjemme hos svigermoren og drepte henne med en kjøkkenkniv. Rahman Begum ble funnet død på kjøkkengulvet i en blodpøl. Hun hadde tre dype knivstikk i brystet og kniven var plassert i hånden hennes for å få det til å se ut som selvmord. Muhammad Tafham forklarte at han hadde hørt en lyd fra kjøkkenet og funnet sin svigermor død og at han hadde fått panikk og rømt i tilfelle han skulle bli anklaget for mordet. Men så veldig panikk hadde han nok ikke, for i huset var det installert overvåkningskameraer og Tafham hadde koblet ut kameraene. Imidlertid var det kamera ved inngangen som hadde registrert hans ankomst. Og et tilsvarende kamera to hus lenger ned i gaten registrerte ham når han forlot stedet.

Aktor sa i retten at han må ha befunnet seg i et slags følelsesmessig kaos. Han hadde kommet fra Pakistan med forventninger om et nytt liv og hadde forlatt sin nære familie og venner. Han snakket dårlig engelsk og oppdaget når han kom til Storbritannia at hans kone heller ville være sammen med en annen mann.

“You will appreciate that he must have been in some emotional turmoil. He had come from Pakistan in the expectation of a new life, leaving his immediate family and friends behind. He spoke little English and he arrived to find that his wife wanted to be with another man”.

“The defendant saw that the knife was still in her chest and he pulled it out. That, he says, explains why her blood was on his clothing. He then panicked, thinking that he would be blamed for her death and that’s why he fled without raising the alarm.

“The prosecution say the defendant’s explanations are a transparent nonsense. The simple answer is that he was angry and he took it out on Mrs Begum.”

For mange som tvangsgiftes i foreldrenes hjemland, så er selve målet med ekteskapet å få oppholdstillatelse i Europa. I dette tilfellet endte «skuffelsen» i mord.

Daily Mail  Manchester Evening News

Støtt Document ?