Lysreklame for Aftenposten på taket av Høyres Hus i Oslo sentrum. Foto: Stig Rune Pedersen / Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0.

 

Blant fordelene ved å dele tiden mellom utlandet og Norge, eller ved simpelthen å ta pauser fra norsk offentlighet, er at man aldri helt venner seg sløvt og likegyldig til skjevhetene i norske medier, men beholder evnen til å reagere på urimeligheter.

Det er fremdeles slik at Aftenposten er en del av inventaret i svært mange norske husholdninger, ikke minst i toneangivende kretser, og i mandagens papirutgave er det en merkelig prioritering i hvilke saker som fremheves og hvilke som får mindre plass.

Arrestasjonen av en TV2-reporter i Pakistan er nevnt på forsiden og får en dobbeltside på nyhetsplass, og dessuten engasjert omtale på kommentarplass rett ved siden av lederartikkelen.

Mordet på en norsk 18-åring i Vadsø får en bitte liten notis nederst på siden et stykke ut i avisen. Ingen kommentar, intet forsideoppslag.

Hva er egentlig den viktigste nyheten? Hva fortjener den største oppmerksomheten? Den alvorligste ettertanken?

 

 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.