Tavle

Oslos nåværende byrådsleder og tidligere aspirerende byregjeringssjef, Aps Raymond Johansen, kan kunsten både å drive historieforfalskning og realitetsfornektelse. I en sommer-enquete i Finansavisen 4. juli (ikke på nett) er et av avisens standard-spørsmål blant annet dette:

– Er vi i ferd med å få svenske tilstander i Oslo øst og syd?

– Hva er «svenske tilstander»? Det er et fordummende begrep. Dette er problemer Oslo har opplevd før, og som vi har løst før. Byrådet har satt inn ekstra ressurser for at flest unger skal gå i barnehage, lære seg norsk, gjennomføre utdanningsløpet, få seg en jobb og klare seg sjøl. Det krever langsiktig innsats som dessverre har vært nedprioritert i mange år i Oslo.

Denne skribent er omtrent på samme alder som Raymond, og har nesten like lang fartstid som Oslo-borger. Men der stopper også de fleste likheter.

Juger han så tror det selv?

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!