Luxembourgs statsminister Xavier Bettel snakker med statsminister Angela Merkel under et tidligere møte i Brussel, 23. februar. Foto Yves Herman / Reuters / Scanpix

Luxembourgs statsminister Xavier Bettel avviser at krisemøtet i Brussel er et forsøk på å redde regjeringen til Tysklands statsminister Angela Merkel.

– Dette handler da ikke om en statsministers overlevelse! sa Bettel på vei inn til møtet.

– Det handler om å finne løsninger på framtidas asyl- og innvandringspolitikk i Europa. Det handler ikke om hvorvidt Merkel er statsminister neste uke eller ikke. Her er det europeiske problemer vi diskuterer, sa han.

Ifølge Bettel er det blant annet på tide at EU begynner å diskutere ideen om å samarbeide med FN om mottakssentre utenfor EU for flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet.

Det Europa trenger, er felles løsninger, ikke alenegang, understreket Bettel, som samtidig avfeide også journalistenes spørsmål om hvorvidt krangelen er i ferd med å ødelegge EU.

– Så snart vi møtes, tror dere at vi kommer til å ødelegge noe. Vi er her for å diskutere, sa Bettel.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!