Statsministrene Angela Merkel og  Alexis Tsipras (arkivfoto)

Statsminister Alexis Tsipras sier Hellas vil inngå en avtale som gjør det lettere for Tyskland å sende avviste migranter tilbake til andre europeiske land.

I et intervju med Financial Times sier den greske statsministeren at han er åpen for å få i stand en spesialavtale med Tyskland, i et forsøk på å hindre at asylsøkere og migranter som ankommer Sør-Europa tar seg videre til andre land.

Tsipras uttalelse vil gi den tyske statsministeren Angela Merkel ammunisjon til toppmøtet i Brussel torsdag. Merkels konservative koalisjonspartnere har den siste tiden lagt mye press på henne for å få fortgang i returprosessen i landet. Spesielt retur av asylsøkere som allerede er registrerte i et annet EU-land.

– Vi bryr oss ikke om noen returer fra Tyskland dersom dette kan hjelpe å sende et signal til menneskesmuglere om at Europa tar grep, sier Tsipras.

Under det to dager lange toppmøtet skal EUs stats- og regjeringssjefer blant annet diskutere asylpolitikk, skattepolitikk og forsvarssamarbeid.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!