Ungarns statsminister Viktor Orban kommer til EU-toppmøtet i Brussel den 28. juni 2018. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix.

 

Mens Angela Merkel kom til EU-toppmøtet i et forsøk på å redde en felles europeisk migrasjonspolitikk, det tyske regjeringssamarbeidet og sin egen politiske karriere, var det flere av hennes kolleger som kom for å ivareta sine egne lands interesser.

I den sistnevnte gruppen var som ventet Viktor Orban, men i et møte med pressen la den ungarske statsministeren for dagen enda større visjoner for Europa.

Ifølge Orban er det intet mindre enn det europeiske demokratiet som er på spill i migrasjonskrisen, skriver Daily Express:

He told press in Brussels: “This is the right time to launch a new period where we try to reconstruct European democracy.

Politikerne må gjennomføre folkeviljen, mener Ungarns statsminister, og til det behøves to ting:

“The first is no more migrants in, so stop them.

“The second is: those who are in, we should bring back.

“That’s what the people will, so I think in order to restore European democracy we have to move in that direction.”

Orban uttalte tidligere i år at Europa er under invasjon, men at Brussel ikke forsvarer verdensdelen.

«It wants to dilute the population of Europe and to replace it, to cast aside our culture, our way of life and everything which separates and distinguishes us Europeans from the other peoples of the world.

Det er liten tvil om at Orbans budskap har større gjenklang hos Europas befolkningen enn Merkels. 2018 ser ut til å bli året hvor det bekreftes ugjenkallelig.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.