A-ha blir intervjuet på israelsk web-TV. Torsdag spiller bandet for første gang i Israel som del av bandets Electric Summer tour. (Skjermdump fra Walla)

– Det var aldri aktuelt å boikotte Israel, sier A-ha i et intervju med israelsk TV. Torsdag spiller gruppen for aller første gang i Israel.

A-ha ble utsatt for press fra BDS-bevegelsen, som kjemper for boikott av Israel da det i fjor ble kjent at gruppen skulle spille i landet. Bandet avviste kritikken allerede den gang og uttalte at Israel-boikott «minner om en totalitær tankegang».

I et web-TV-intervju med det israelske Walla! sier A-ha at det aldri var aktuelt å bøye av for press og droppe sin første konsert i Israel, skriver miff.no, nettsiden til Med Israel for fred:

– Vi mener det mest positive vi kan gjøre er å spille vår musikk for fans over hele verden. Vi er ikke her for å støtte noen, men for å spille vår musikk for våre fans. For oss var det et veldig enkelt valg, forteller Magne Furuholmen.

Den israelske programlederen spør hvordan de opplevde presset fra BDS.

– De var imot at vi skulle komme hit. Vi er uenige i deres måte å gjøre ting på. Hvis vi skulle boikotte Israel, hvor skulle vi da stoppe? Da ville det vært så mange land du til slutt måtte boikotte. Jeg mener personlig at boikott er feil. Det var ingen vanskelig avgjørelse å komme hit, sier Morten Harket.

Gruppen får også spørsmål om de har en tilknytning til Israel. Harket sier de vokste opp som kristne i et kristent land og at gjennom det er tilknyttet Israel, historien til landet og folket.

 

 

Støtt oss

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!