En indonesisk kvinne er funnet død inne i en pytonslange i Indonesia. Hun ble slukt da hun stelte i grønnsakshagen sin, sier politiet.

54 år gamle Wa Tibas døde legeme ble funnet inne i slangens mage da landsbybeboere skar opp den sju meter lange slangen.

– Beboerne hadde mistanke om at slangen hadde svelget et offer, så de tok livet av den og fraktet den ut av hagen. Slangens mage ble åpnet og liket ble funnet i den, sier den lokale politisjefen Hamka i landsbyen Persiapan Lawela på øya Muna, utenfor kysten av Sulawesi.

Rundt 100 beboere, blant dem bekymrede familiemedlemmer, satte i gang et søk da kvinnen ikke kom hjem fra grønnsakshagen torsdag kveld. Hamka, som i likhet med mange i Indonesia har kun ett navn, sier de fant slangen om lag 30 meter fra kvinnens sandaler og machete. Slangen hadde slukt henne med hodet først. Kroppen var fortsatt hel, sier han.

Pytonslangen tilhørte arten nettpyton, som finnes i Sørøst-Asia. Den er vanlig i Indonesia og på Filippinene. Normalt angriper slangen kun små dyr, og det er sjelden at mennesker blir utsatt for den. Men i mars i fjor led en indonesisk bonde i landsbyen Salubiro på Sulawesi samme skjebne som Wa Tiba.

NTB

The Guardian