Europa fortsetter å hente migranter i Middelhavet for å bringe dem til våre kyster. Indonesia velger en annen løsning. Selv studenter sier nei til flyktninger og migranter.

Redningsmannskaper fra tyske hjelpeorganisasjoner har reddet over 200 migranter og flyktninger i havsnød i Middelhavet de siste dagene, melder NTB-DPA. De passer på å fremheve at kvinner og barn var blant de migrantene som ble reddet.

Menneskene som ble reddet, ankom havnen Marina di Carrara i Toscana i Italia torsdag. Blant dem var 32 barn og enslige mindreårige. Den yngste personen er 3 år gammel.

Hjelpeorganisasjonen kritiserer italienske myndigheter for å tildele skipet en havn rundt 1150 kilometer unna der redningsaksjonen fant sted.

Går man inn på rapporten til Sea Watch så ser man at 119 av migrantene ble reddet rett ved Libyas kyst. Men det er Italia som får kritikk.

Omtrent samtidig kommer en NTB-melding om migranter som forsøker å nå Indonesias kyst. Der er reaksjonen litt annerledes.

Indonesias marine sier de har tvangspresset en båt fullpakket med flyktninger tilbake til internasjonalt farvann etter at fartøyet nærmet seg Aceh-provinsen.

Den indonesiske marinen sa at kystvakten oppdaget en båt med det som antas å være rohingya-flyktninger i indonesisk farvann onsdag. (NTB-AP)

I Norge og andre europeiske land står gjerne studenter først i køen når Refugees Welcome-plakatene vaier i gatene. Migrantene ønskes derimot ikke velkommen i Indonesia, heller ikke blant studenter.

Onsdag samlet 200 studenter seg i protest utenfor provinsparlamentet i Banda Aceh for å kreve at myndighetene sender rohingyaene vekk. De hevder at flyktningenes tilstedeværelse vil føre til sosial og økonomisk uro i samfunnet. Under demonstrasjonen tente de på flere dekk.

Mange kritiserer også regjeringen og FNs flyktningbyrå (UNHCR) for ikke å ha klart å håndtere strømmen av flyktninger.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.