En 2,5 meter lang kongekobra rømte lørdag fra sitt terrarium ved Skansenakvariet i Stockholm. Besøkende filmet flukten og varslet personalet, som evakuerte lokalene. I utgangspunktet ble det opplyst at slangen kunne fanges raskt, men seks dager senere er den giftige slangen fortsatt ikke funnet.

De ansvarlige ved Skansenakvariet har siden forrige lørdag uttalt at det er umulig for slangen å komme seg ut av bygget der terrariet ligger, og resten av Skansen har derfor holdt åpent som vanlig mens de forsøker å lokalisere og fange slangen. Onsdag ble det kjent at slangen kan komme seg ut av bygningen, men at kulda i så fall vil føre til at det nedkjølte dyret går i dvale og dør.

En fullvoksen kongekobra kan bli seks meter lang, og har nok gift til å drepe en elefant. Kobraen på rømmen i Stockholm er imidlertid bare fire år gammel, og har ikke engang nådd halvparten av maksimal størrelse. Den er en del av et avlsprogram og hadde akkurat ankommet Skansenakvariet fra Kolmården Zoo. Slangen het opprinnelig Sir Väs, men har nå fått navnet Houdini.

At Houdini klarte å rømme skyldes at Skansenakvariet nylig endret belysningen i sine terrarier, som et ledd i å bli mer klimasmarte. De nye armaturene blir ikke like varme som de forrige, noe som gjorde at slangen ikke ble skremt av varmen, men kunne presse seg ut i gapet mellom lampen og terrariet.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.