Skjermdump, TV2.no

Noen ganger skjer det man har vitset om og ledd av som en fantasifull morsomhet i den virkelige virkeligheten…

«Minst 20 barn som er blitt født inn i det såkalte IS-kalifatet, har norsk mor», skriver TV 2 fredag kveld. Eller «norsk» mor, som det vel skulle stått.

Men det mest interessante, nei, morsomste med hele saken er illustrasjonen. En nikabkledt kvinne – med sladd over øynene!

Som om ikke det var nok, står det «Foto: ukjent» under bildet. Til og med fotografen har sladdet seg! Gjennomført er det ihvertfall!

Om det er TV 2 selv som har sladdet spøkelseskladden eller om de kom over bildet i sladdet tilstand, er vi dessverre ikke i stand til å verifisere sånn ved 4-tida natt til lørdag.

Men morsomt er det lell! Snakk om vanntett anonymisering!!

– TV2.no er det mest etiske nettstedet jeg vet om, kommenterer en imponert redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, i et imaginært interjvu.

 

Skjermdump, TV2.no

***

Og for den som – mot formodning – skulle være interessert i TV 2s nyhetssak – den heller mer mot det tragiske enn det komiske – her er en readers digest, kreert av NTB:

Minst 20 barn som er født inn i det såkalte IS-kalifatet, har norsk mor, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det er dobbelt så mange som i 2016.

De minst 20 barna er født av norske kvinner som har reist til Syria eller Irak for å bli en del av IS, opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til TV 2.

30 norske borgere befinner seg i Syria, ifølge kanalen. Ti av dem skal være kvinner.

– Hvis disse kvinnene beviselig har vært en del av IS, vil de straffeforfølges dersom de vender hjem, sier Bernsen.

En av de norske kvinnene befinner seg i en flyktningleir i Syria, og kan derfor bli returnert til Norge. Hun var tilknyttet den ekstreme gruppen Profetens Ummah og gift med en islamist som reiste fra Norge til Syria høsten 2014. UD opplyser til TV 2 at de ikke har blitt bedt om å bistå kvinnen.

Ifølge PST har 100 norske borgere reist til Syria og Irak for å tilslutte seg IS, men 40 har senere vendt tilbake. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂