Ytterligere 10 norske fremmedkrigere er trolig drept, mens 20 fortsatt er i live, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

Ifølge PST er statusen til de rundt 100 personene med norsk tilknytning som har reist til Syria og Irak for å knytte seg til en ekstrem gruppe, som følger: 40 er drept, 40 har kommet tilbake til Norge eller reist til et annet land, mens 20 fortsatt er i live.

– I underkant av halvparten av dem som er i live, er kvinner, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NRK.

Han understreker at tallene ikke er helt nøyaktige fordi det er vanskelig å få bekreftet informasjonen som kommer fra disse områdene.

Fram til nå har PST trodd at omtrent 30 fremmedkrigere med norsk tilknytning har overlevd borgerkrigen i Syria, men ifølge de ferske tallene har ti av disse mistet livet.

PST mener ifølge anslagene at minst to kvinner er døde, men hittil er ingen norske IS-kvinner blitt bekreftet drept. Minst elleve kvinner med norsk tilknytning har dratt til Syria.

Bernsen opplyser at 13 norske fremmedkrigere er etterlyst i Syria og Irak for pågripelse.

Blant de 100 personene med norsk tilknytning som har reist til Syria og Irak for å knytte seg til en ekstrem gruppe, har 60 norsk statsborgerskap, ifølge de nye tallene. Resten er knyttet til Norge på andre måter, blant annet gjennom familie og jobb.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.